İptal ve İade Koşulları

 

Dikkat: Siparişinizle ilgili her tür iletişiminizde mutlaka sipariş numaranızı bildiriniz.

 

Siparişin İptali:

Siparişinizin tümünü ya da siparişinizin içindeki birkaç ürünü iptal etme hakkına sahipsiniz. Siparişin iptali isteğini “İletişim” sayfasındaki “İletişim Formu” bölümünden bize iletebilirsiniz. Konu kısmına “Sipariş iptali” yazın. Sipariş numaranızla birlikte, ilgili alanları doldurun ve “Gönder” düğmesine basın.

Havale/Eft yoluyla ödemeyi seçmişseniz ve henüz ödeme yapmadıysanız siparişinizi iptal edebilirsiniz. Ancak, siparişiniz faturalandırılmış ve kargolama aşamasına geçilmişse, sipariş iptali sağlanamamaktadır. Bu durumda siparişinizin sevkiyattan çekilmesini isteyebilir ya da siparişiniz size geldiğinde kargoyu teslim almayarak siparişinizin iadesini talep edebilirsiniz.

 

Ürün İadesi:

Teslim aldığınız siparişi “Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler” haricinde 14 (on dört) gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayarak iade edebilirsiniz.

29188 sayılı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği 15. maddeye göre cayma hakkı kullanılamayacak sözleşmeler şunlardır:

a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.

c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.

e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.

g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.

ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.

h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

 

Kitaplar ve süreli yayınlarda iade, ancak üründe eksik sayfa, eksik forma gibi baskıdan kaynaklanan maddi hatalar olması durumunda mümkündür.

Kargo teslimatı sırasında ürünün ambalajında gözle görülür bir hasar fark ederseniz, kargoyu teslim almadan kargo görevlisini bekletip ürünü kontrol etmeniz ve gerekiyorsa “Hasar Tespit Tutanağı” tutturmanız gereklidir. Hasar tespit tutanağını sizin ve kargo görevlisinin imzalamış olması gerekmektedir. Tutanağın sizde kalan nüshasını [email protected] adresine iletmeniz durumunda, size en kısa sürede yeni ve sağlam bir teslimatın gerçekleşmesi sağlanacaktır.

 

İade edeceğiniz ürünün tekrar satılmasını engellemeyecek biçimde orijinal haliyle ambalajı ya da paketi bozulmamış, varsa koruma bandının çıkarılmamış olması gereklidir.

 

İade sürecinizi başlatmak için sipariş numaranız, iade etmek istediğiniz ürün ve iade nedeninizi yazarak [email protected] adresine gönderebilirsiniz. İade talebiniz değerlendirildiğinde tarafınıza ürün iade kargo kodu verilecektir. Ürün/ürünleri bu kodu kullanarak teslimatınızı yapan kargo şirketi aracılığıyla ücretsiz olarak geri gönderebilirsiniz. İade kargo kodu olmadan ya da belirtilenin dışında bir kargo şirketi aracılığıyla gönderilen iadeler kabul edilmemekte ve size geri gönderilmektedir. Siparişinize ait orijinal faturanın ürünle birlikte geri gönderilmesi zorunludur.


Ürün, paket koruyucu bir ambalaj içerisine yerleştirilmeli ve kargo şirketinin etiketi ürün ambalajının üzerinde bulunmamalıdır. Ürünün ambalajında meydana gelecek olan bozulmalar, ürünün tekrar satılmasını engelleyen durumlar arasında sayılmaktadır.

 

İade konusu ürün bize ulaştığında iadeniz değerlendirilip tarafınıza bildirim yapılacaktır ve talebiniz olumlu sonuçlandırıldığında ürün bedeli iadesi ödeme şeklinize göre gerçekleştirilecektir. Ürün bedeli iadesi kredi kartlarında 1-5 iş günü içinde, banka kartlarında ise 7-14 gün içinde yapılacaktır. Bedelin kartınıza yansıtılma süresi bankanıza göre farklılık gösterebilir.

İade talebiniz kabul edilmediği takdirde ürün/ürünler size geri gönderilecektir.