İmam-ı Gazali’den Yönetim Sırları

İmam-ı Gazali’den Yönetim Sırları

Barkod: 9786055822514
Üreticiler: Çelik Yayınevi
Stok Sayısı: 2
Basım Tarihi: 2011
Baskı Sayısı: 2. Basım
Sayfa Sayısı: 222 Sayfa
Ağırlık: 221,00 Gram
Boyut: 13,50 (en) x 21,00 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

150,00 TL
120,00 TL

Peygamber Efendimiz buyuruyor ki: İnsanlar arasında Allah'ın (c.c.) en çok sevdiği ve ona yakın olan kişi, adaletle hükmeden sultandır. Yüce Allah'ın en çok sevmediği ve ondan en çok uzak olan kişi ise, zulüm yapan sultandır. Yine Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde buyuruyorlar:

Her kim ki, insanlardan on kişiye amirlik yapar ise, kıyamet gününde iki eli boynunda bağlı olarak getirilir. Şayet ameli salih ise bağları çözülür. Şayet ameli kötü ise, bağlarına bir bağ daha eklenir.

İmam Gazâlî bu kıymetli eserinde otoriteye karşı duruşumuzu irdelerken adil bir yönetici olmanın önemjni vurguluyor. Kitapta; büyük Üstad Gazâlî, konuları öykülerle örneklendirerek akıcı bir üslupla detayiandırırken yöneticilere öğütler veriyor. Yönetici adaylarının ya da liderlerin hem dünyada adil olmak hem de ahiretini kurtarmak için muhakkak okuması gerekli bir kitap.

Bu dünya bir köprü mesabesindedir. Bu köprünün onarımı ile uğraşıp zaman harcayan kimse, yanlışlık içinde olup, esas varacağı menzil ve mekânı unutmaktadır. Dolayısıyla bu cahil kimse olup, akıllı davranan biri değildir. Akıllı, o kimsedir ki; dünyasında ahireti için yararlı işlerle uğraşıp, dünyadan kendisine yetecek kadarı ile yetinen kimsedir. İhtiyacından fazlasını toplayan kimse, öldürücü bir zehir toplamış sayılır.