19 Mayıs

Stok Durumu: 1 stokta
Stok Kodu: 9786057531612
Sayfa Sayısı: 88
Boyut: 13,50 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2.Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 5-2023
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
123,75 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

"Falih Rıfkı Atay’ın sürükleyici, zengin muhtevalı, zıt görünüm ve olaylara dayanarak tezlerini savunan bir üslubu vardır.”
Prof. Dr. İlber ORTAYLI
 
“Hatıralar üç kısım olacaktı: Dünya Harbi’ne ait olanlar, mütareke sırasında İstanbul'daki faaliyetlerine ait olanlar, nihayet Kuva-yı Milliye devrine ait olanlar!
İlk yazı, 1926 Mart’ının 13’ünde çıktı. 32 parçalık bu seride Mustafa Kemal, harp politikası hakkındaki tenkitlerini, gerek Türk gerek Alman kumandanları ile münakaşalarını, Vahdettin’le beraber Kayser’in umumi karargâhına gidişini, mütareke şartları üzerine Sadrazam İzzet Paşa ile Adana'dan telgraflaşmalarını hikâye eder. Hatıralarda birçok isimler geçtiği için ve bu isimler arasında yabancı devlet reisleri de bulunduğu için, bu yazıların içeride ve dışarıda yankılar uyandırmamasına ihtimal yoktu. Hükümetin ricası üzerine Mustafa Kemal, birinci kısmın sonunda hatıralarını kesti. Fakat biz Samsun'a çıkıncaya kadar geçen hadiseler hakkında notlarımızı tamamlamıştık."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.