8000 Metrelik Zirvelerde Kış resmi

8000 Metrelik Zirvelerde Kış

Barkod: 9789944483964
Üreticiler: Homer Kitabevi
Stok Sayısı: 2
Basım Tarihi: 1-2023
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 352 Sayfa
Ağırlık: 406,00 Gram
Boyut: 13,50 (en) x 21,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

370,00 TL
333,00 TL

8000 metrelik bir zirveye çıkmanın kolay olduğunu kimse söyleyemez. Fakat bu dağlara kışın tırmanmayı denemek, işin zorluğunu tamamen yeni bir düzeye taşımaktadır. Bu ortamda hava sıcaklığı ortalama -40˚ seviyelerinde seyretmekte, rüzgârlar neredeyse hiç dinmemekte ve düşük basınç sebebiyle diğer mevsimlere kıyasla havada çok daha az oksijen bulunmaktadır. Dağcı Voytek Kurtyka böylesi tırmanışları ‘acı çekme sanatı’ olarak tanımlar.
 
Erkek olsun, kadın olsun insanları, böylesi şartlara katlanmaya iten şey nedir ve bu nasıl bir deneyimdir? Elisabeth Revol tek başına Manaslu’ya tırmanırken sınırsız bir enerji ve sonsuz bir özgüven duyduğunu ifade eder. Cory Richards’ın Gaşerbrum II’nin zirvesindeyken tek istediğiyse, bir an önce aşağıya inmektir. Simone Moro kışın Broad Peak’e tırmanmayı, hayallerin ve bizzat yaşamın bir metaforu olarak ifade eder.
 
Bernadette McDonald 8000 Metrelik Zirvelerde Kış kitabında dağcılık tarihinin en tehlikeli ve yürek burkan başarılarından bazılarını ayrıntılarıyla anlatırken, dağcıları bu işe heveslendiren unsurları ve bu tırmanışların duygusal bedelini de irdeliyor.
 
Ünlü dağcılık tarihçisi Bernadette McDonald, bu alanda on bir kitabın yazarıdır. Banff Merkezi’nin Dağ Kültürü bölümünün kurucusu olup Kanada’nın Alberta eyaletinde yaşamaktadır.