Demokrat Parti Karşısında CHP

Bir Muhalefetin Analizi
Stok Durumu: 1 stokta
Yazar: Cemil Koçak
Stok Kodu: 9786050825107
Sayfa Sayısı: 304
Boyut: 13,50 x 21,50 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 4-2017
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
281,25 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Türkiye 1945 yılında çok önemli bir değişiklik yaşadı. Yirmi yılı aşkın zamandır süregiden tek parti yönetiminden demokrasiye geçildi. Demokrat Parti’nin kurulması son derece önemli bir olaydı. Önemliydi, çünkü siyasal alana sadece yeni bir parti değil, yeni bir soluk geliyordu. CHP sert siyasi tavrını yumuşatmak, halk gerçeğiyle yüzleşmek, rekabet denilen kavramla yüzleşmek zorunda kaldı.

Prof. Dr. Cemil Koçak bugün hâlâ süren demokrasi sorunlarını anlayabilmek için bu defa merceğini 1945-60 yılları arasına tutuyor. O dönemin siyasi tartışmaları ve ‘kutuplaşmaları’ bilinmeden, bugünün anlaşılamayacağını ileri sürüyor. ’50 seçimi üzerine yapılan değerlendirmeleri gözden geçirerek; CHP’nin ve DP’nin aldığı seçmen desteğinin çok kez ezberlenmiş ‘doğrular’dan farklı olduğunu somut olgular ve rakamlarla gösteriyor.

Dönemin atmosferini hissettiren fotoğraflar, gazete kupürleri, çizimler ve mektuplarla zenginleşen kitap okuru adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.