Hayvan Çiftliği

Stok Durumu: 1 stokta
Stok Kodu: 9786055108786
Yayınevi: Hece Yayınları
Sayfa Sayısı: 96
Boyut: 13,00 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 2-2026
Basım Yeri: Ankara - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
165,00 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Gün gelip çatmıştır: Çiftlik Hayvanları, içlerinde en bilge ve yüce gönüllü hayvan olarak saygı gören; Koca Reis lakabıyla andıkları yaşlı bir domuz önderliğinde şu şiarla ayaklanarak mülk sahibi Bay Jones’u devirmek suretiyle topyekûn ademoğluna isyan eder: “Âdemoğlu, üretmeden tüketen tek yaratıktır. O süt vermez, yumurtlamaz, saban sürmekten aciz olacak denli güçten mahrumdur, tavşanları yakalayacak kadar süratli koşamaz. Hâl böyleyken, insanoğlu tüm hayvanların efendisidir. Onları işe koşar, onlara ancak acından ölmeyecek kadar bir lokmacık yiyeceği verir ve geri kalanının hepsini birden kendine saklar. Bizim emeğimiz toprağı sürer, gübremiz onu verimli kılar; gel gör ki tek birimizin dahi bir deri bir kemikten gayrı sahip olduğu bir zırnık bile yoktur.” 
“Hayvanlar akıllarına ve hayallerine sığmayacak denli saadet içre idi. Her ağız dolusu yemek; bundan böyle kendileri tarafından ve kendileri için üretilmiş kendi hakiki besinleri olduğundan ve onlara her şeyi çok görüp esirgeyen efendilerince sadaka olarak verilmediğinden sahih, iyicil bir lezzet idi. Beş para etmez, parazit âdemoğullarının def edilmesiyle; herkese daha bol yiyecek düşüyordu. …Daha fazla istirahat imkânı bulunuyordu.” 
Bir politik fabl serüveni…

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.