Hitler - Führer ve Naziler

Stok Durumu: 1 stokta
Stok Kodu: 9789751042743
Sayfa Sayısı: 152
Boyut: 13,50 x 21,50 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 11-2021
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
280,00 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

30 Nisan 1945 saat 13.10'da, intihar etmelerinden 50 dakika önce; Hitler, yanında Eva Braun olduğu halde,sığınağındaki toplantı salonuna geldi. Çalışma arkadaşları kadın ve erkeklerin ellerini tek tek sıkarak onlara vedaetti.

Frau Goebbels altı çocuğunu öldürttükten sonra hayatına son verecekti. Hitler, Frau Goebbels'in önüne gelince,kendisinin cesaretine hayran kaldığını söyledi. Göğsünde bulunan Nasyonal Sosyalist Parti'nin altınmadalyasını çıkardı ve kadının bluzuna taktı.Sonra yaveri Heinz Linge'ye dönerek kesin bir dille şunları söyledi: “Allahaısmarladık Linge. Belki de benihayatta sizin kadar kimse tanımadı. 1935 yılından beri yanımdasınız. Gölgem oldunuz. Yaşamanızı, mutlakayaşamanızı istiyorum. Hakkımda çok kötü şeyler anlatacaklar. Galip devletler, hakkımda en kötü şeylerisöyleyeceklerdir. Bütün yaptıklarımı, bütün eserlerimi ortadan kaldırmak isteyeceklerdir. Bu uğurda ellerindengelen her şeyi yapacaklarını biliyorum...”

Hitler ve Linge'nin yanına gelen Eva Braun da Linge'den bir ricada bulundu: “Allahaısmarladık Linge. Sizdenbüyük bir hizmet isteyeceğim. Eğer buradan çıkarsanız ve kız kardeşimi görürseniz, kocasının kurşunadizildiğini söylemeyin. Yalnızca ona, kocasını Rus askerlerinin öldürdüğünü söyleyin.”

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.