Hukuk ve Şiddet

Temeller, Eleştiri ve İmkanlar
Stok Durumu: 1167 stokta
Stok Kodu: 9789752986435
Sayfa Sayısı: 215
Boyut: 13,50 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 10-2025
Basım Yeri: Ankara - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
245,00 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Yirmi birinci yüzyıl, bizleri hukukun çoğu zaman cevap vermekte zorlandığı sorunlarla karşı karşıya getiriyor. Totaliterleşme eğilimleri, sistematikleşen insan hakları ihlalleri, iklim krizi, uluslararası çatışmalar ve insanlığa karşı suçlar karşısındaki çaresizliğimiz hukukun bu sorunlar karşısında güçsüz kalmasıyla; hukukun üstün gelememesi sorunuyla yakından bağlantılı. Bingöl, kitabında Walter Benjamin ve Hannah Arendt'in izinden giderek hukuk-iktidar-şiddet ilişkisini, sorunun siyasi-hukuki kavrayışımızın temel varsayımlarıyla ilgili olduğunu savunan bir paradigma üzerinden ele alıyor, çıkış yolları arıyor. Çözümsüzlükleriyle mevcut siyasi-hukuki çerçevenin kaderimiz olmadığını düşünen herkes için.

"Devlet ve siyasi iktidarın hukuk kurallarına uymadığı, bunun kronik bir hal aldığı ve krizlere dönüştüğü durumlar aslında raslantı değil, şiddeti bir yöntem olarak benimsemenin kaçınılmaz sonuçlarıdır. Eğer hukuk, yapısı gereği iktidarın şiddet tekeli ile uygulanıyorsa şiddet tekelini elinde bulunduran iktidar ona uymak istemediğinde hukukun hükümsüz kalması da doğal, hatta kaçınılmazdır."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.