İnsanlık Krizi ve Diğer Konferanslar 1937-1958

Stok Durumu: 4 stokta
Yazar: Albert Camus
Stok Kodu: 9789750765872
Yayınevi: Can Yayınları
Sayfa Sayısı: 312
Boyut: 12,50 x 19,50 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 6-2025
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
408,00 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

İnsanlık krizi, en azından yarı yarıya, dünya üzerinde biriktirmeye devam ettiğimiz aptal ilkeler ve kötü eylemler karşısında bireylerin kapıldıkları tembellik ve yorgunluk hallerinden oluşur.

Bu kitap, Albert Camus’nün çeşitli konferanslarda yaptığı siyaset, edebiyat, savaş ve insanlığın genel çöküşü gibi çok çeşitli konuları kapsayan otuz dört konuşma metnini bir araya getiriyor. Camus her konferansta bir “insanlık krizi” teşhisi koyuyor ve yarım yüzyıl boyunca seslerinden mahrum bırakılanlara seslerini ve haysiyetlerini geri kazandırmak için yola çıkıyor.

Columbia Üniversitesi’nde “insanlık krizi” üzerine yaptığı konuşma, Nobel Edebiyat Ödülü töreni konuşmasında değindiği felaket dönemlerinde sanatçının rolü… Bugün hepsi güncelliğini korumaya devam ediyor.

“Albert Camus için her insanın bir görevi vardır ve bu görev, dünyanın sefilliğine karşı koyarak yoğunluğunu mümkün olduğunca azaltmaktır.”

Gallimard

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.