Kalbin Acayip Halleri

Kitabü ‘Âcaibi'l-Kalb
Stok Durumu: 8 stokta
Yazar: İmam Gazali
Stok Kodu: 9786255695956
Sayfa Sayısı: 144
Boyut: 13,50 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 2-2026
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
89,25 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Müminin kalbi temizdir, orada parlayan bir kandil vardır.
Kâfirin kalbi ise kararmış ve [hakikatten] yüz çevirmiştir.
Hz. Muhammed [sav]

Bu eser, İhyâu Ulûmi’d-Dîn’de yer alan “Kitâbü ‘Acâibi’l-Kalb” bölümünün tercümesidir. Gazzâlî, insanın iç dünyasını anlamanın ilk adımı olarak kalp, rûh, nefis ve akıl kavramlarını ele alır. Ona göre kalbin hâllerini bilmeyen kimse, nefsin tuzaklarını fark edemez ve aklın rehberliğinden gereği gibi faydalanamaz. İç dünyasını tanımayan kişi ise dış dünyanın cazibesine kolayca kapılır ve savrulur.
Eser, kalbin bazen nura bazen karanlığa açılan hâllerini insanın iç mücadelesi üzerinden ortaya koyar. Kalbi arındıran yollar, onu karartan sebepler ve bu süreçte zikrin, murakabenin ve ilmin rolü ortaya konur. İnsan bedeninin gıdasının su ve çeşitli besinler olması gibi kalbin gıdası da itminân ve sükûnettir.

Nitekim Kur’ân’da, “Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.” buyurularak bu hakikate işaret edilir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.