Kanuni ve Pargalı İbrahim Paşa

Venedik Elçilerinin Raporlarına Göre
Stok Durumu: 2 stokta
Yazar: Komisyon
Stok Kodu: 9786054052875
Sayfa Sayısı: 208
Boyut: 13,50 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 3. Basım
Basım Tarihi: 1-2018
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
212,50 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Osmanlı döneminin WikiLeaks belgeleri Venedik elçilerinin raporlarıydı. Dönemin en önemli diplomatları olan Venedik elçileri, Kanunî Sultan Süleyman, Şehzâde Mustafa, Hürrem Sultan, Mahidevran Sultan, Hafsa Sultan, Pargalı İbrahim Paşa ve önemli devlet adamlarının fiziki özelliklerinden, karakterlerine, zaaflarından aralarındaki rekabete kadar herşeyi analiz edip, rapor olarak senatolarına sunmuşlardı.

Venedik elçileri Osmanlı yönetim tarzı, askeri yapısı, hükümet unsurları ve müzakere usulleri gibi konuları etraflıca gözlemleyerek, Venedik diplomasisini başarıya götürecek noktaları belirlenmeye çalışmışlardı. Elçilerin bu çabaları Osmanlı tarihiyle ilgili inanılmaz teferruatlı bilgilere ulaşmamızı sağlamıştır. Bu eserde Venedik elçileri Minio, Contarini, Zeno, Bragadino, Mocenigo, Ludovisi ve Renier’in raporlarından Kanunî’nin hükümdarlığının ilk yıllarında Osmanlı İmparatorluğu’nun renkli bir panoramasını göreceksiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.