Kendine İhanet resmi

Kendine İhanet

Erkek ve Kadında Özerklik Korkusu
Yazar: Arno Gruen
Barkod: 9786256896475
Üreticiler: Kolektif Kitap
Stok Sayısı: 15
Basım Tarihi: 6-2026
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 184 Sayfa
Boyut: 13,50 (en) x 19,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

370,00 TL
277,50 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Özerklik kavramını bireysel güç ve üstünlüğün bir göstergesi olarak görmek, modern başarı odaklı toplumun ürettiği ve ağır sonuçlar doğuran bir yanılgıdır. Çünkü gerçek özerklik, psikanalist Arno Gruen’in bu kitapta açıkça gösterdiği gibi, kişinin kendi duygu ve ihtiyaçlarıyla tam bir uyum içinde olmasıdır.

Oysa başarı ve verimlilik odaklı zihniyet, pek çok insanın kendisiyle bağ kurmasını engeller. Eğitim ve toplumsal baskıların dayattığı boyun eğme canlılığı, yaratıcılığı ve sevme yetisini köreltir. Bu kayıp insanları hem bağımlı hem de itaatkâr kılan bir kişilik yapısına sürükler ve bu da kendine ihanetle sonuçlanır.

Bu kitap daha insancıl bir dünyanın hâlâ mümkün olduğuna inanan, uyuma ve yüzeysel adaptasyona değil hissedebilme cesaretine, duyarlılığın bilgeliğine ve içsel bütünlüğün gücüne yönelenleri güçlendirmek umuduyla yazıldı. Amacım duygudan kopmuş soyut düşüncenin egemenliğine karşı, duygulara dayalı bir gerçeğin bilimsel alandaki yerini yeniden inşa etmeye küçük de olsa bir katkı sunmak.