Kur'an ve Son İslam

Stok Durumu: 4 stokta
Stok Kodu: 9786057977175
Sayfa Sayısı: 448
Boyut: 13,50 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 12-2018
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
744,00 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Allah’ın Tek Dini İslam,
Muhkem-Değişmez Ana Kurallar Bütünüdür
Haramlar, İsm'ler ve Günahlardır
“İslam” demek, tek ilah olarak Allah’a şirk koşmaksızın iman etmek, böylece “Sevgi, barış, hoşgörü ve araştırma; ürettikleri ile fayda sağlama” temelli bir yaşamda olmak demektir. Böyle bir yaşama yönelik yapılması yasak olanlar ile yapılması istenen kurallar bütünü “Din” ifadesi ile tanımlanmaktadır. Her biri birer farz kural olan yasakları çiğnemek “Haram”, yapılması birer farz olarak istenenleri yapmamak ise “Günah” diye isimlendirilmektedir.

“Din” denilen bu kurallar bütünü, toplumların değişen sosyo-ekonomik yapılarına göre zaman zaman değiştirilmiş ve bu değişiklikler peygamberler aracılığıyla insanlara tebliğ edilmiştir. Kurallar değişse bile bu kurallar, daima Allah’ın tek dini “İslam” ismi altında gönderilmiş ve bu düzenleme, Kur’an ile sonlandırılmıştır.

Çünkü her kim, tüm peygamberlerin bildirdiği ve şirk koşmadan sadece Allah’a tam bir teslimiyetle iman etmek olan İslam’dan başka bir din ararsa, Allah tarafından bu dini ve çabası kabul görmeyecek ve ahrette de kaybedenlerden olacaktır.

(Al-i İmran Suresi; ayet: 85)

Böylece Kur’an, “Son İslam”ın kurallarını, önceki kitaplar olan Tevrat ve İncil ise “Önceki İslam”ın kurallarını içermektedirler.

Çünkü Ben bugün dininize son şeklini verdim, böylece din ile ilgili nimetimi artık sonlandırdım ve sizin için din olarak İslâm'ı tamamlayıp onayladım.

(Maide Suresi; ayet: 3)

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.