Ne Çok Eşya resmi

Ne Çok Eşya

Yazar: Chip Colwell
Barkod: 9786253843151
Stok Sayısı: 7
Basım Tarihi: 2-2026
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 320 Sayfa
Boyut: 13,50 (en) x 21,00 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

340,00 TL
255,00 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Üç milyon yıl önce, bir taşın keskin bir kenara dönüştürülebileceğini fark ettik. İlk bıçak önce bir öğünü kolaylaştırdı; sonra bir türün kaderini ve nihayet bir gezegenin yazgısını belirledi. Bugün evlerimiz, ceplerimiz, şehirlerimiz, hatta okyanuslar “şeylerle” dolu. Evlerimiz artık sadece yaşadığımız mekân değil, bazı bölümleri depoya dönüşmüş durumda: Satın aldıklarımızı saklıyor, sakladıklarımızın arasında yaşıyor ve sonra daha fazlasını alıyoruz. Bu döngü nereden çıktı? Bu fazlalık nasıl mümkün oldu? “Yeter” sınırını neden hep aşıyoruz?

Arkeolog Chip Colwell, insan türünün nesnelerle kurduğu ilişkinin derin tarihine iniyor. Eşyayı yalnızca tüketim başlığına sıkıştırmıyor; çünkü eşya aynı zamanda aidiyetin, ritüelin, statünün ve güvenliğin –kısacası anlamın– taşıyıcısıdır. Ancak modern toplumlarda bu ilişki, olağan bir hızlanmadan çok, kontrolden çıkmış bir çoğalmaya dönüşüyor. Fazlalık artık bir yan etki değil, sistemin işleyiş biçimi. Bunun bedeli plastik yığınlarında, çöp dağlarında, tükenen kaynaklarda ve giderek daralan bir gelecek ufkunda görünür hale geliyor.

Taş aletlerden inanç nesnelerine, koleksiyonculuktan reklamın incelikli iknalarına uzanan Ne Çok Eşya, çözüm reçetesi sunmuyor, minimalizm vaazı vermiyor. 21. yüzyılın ekolojik ve siyasal krizlerini, büyük kavramlarla değil, gündelik hayatın içine yerleşmiş fazlalık üzerinden okuyor. Maddi bolluğun ardında yatan dizginsiz tüketim ritmini görünür kılıyor. Çünkü mesele neye sahip olduğumuzdan çok, bu sahipliğin bizi nereye sürüklediğidir. “Daha fazla”sını durmaksızın üretmeden, anlamı nasıl kuracağımız sorusu ise en yakıcı sorulardan biri olarak önümüzde duruyor.

Bu ürünü alanlar aynı zamanda bunları da satın aldı
Kız Neşesi
Yazar: Buket Uzuner
Bir Hayatta Kalma ve Direniş Gücü Olarak
225,00 TL
15%
191,25 TL
Yaratıcı Yıkım Ekonomisi
Aghion ile Howitt’in Temaları Üzerine Yeni Çalışmalar
1235,00 TL
20%
988,00 TL
Fosforlu Cevriye
Yazar: Suat Derviş
280,00 TL
20%
224,00 TL
Çay Kitabı
120,00 TL
20%
96,00 TL
Stokta Yok
Çalınan Dikkat
Yazar: Johann Hari
Neden Odaklanamıyoruz?
470,00 TL
15%
399,50 TL
Sütçü
Yazar: Anna Burns
350,00 TL
20%
280,00 TL
İncelikli Şeyler
Yazar: Germano Zullo
590,00 TL
25%
442,50 TL