Spinoza'nın Tanrı Anlayışı

Panteizm, Panenteizm ve Ateizm Bağlamında
Stok Durumu: 2 stokta
Stok Kodu: 9786059954891
Yayınevi: Hece Yayınları
Sayfa Sayısı: 164
Boyut: 13,00 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 8-2015
Basım Yeri: Ankara - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
266,25 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Tanrı'nın varlığı ve mahiyeti, kanıtlanması, sıfatları, Tanrı-alem, Tanrı-insan ilişkisi hem yaygın ve genel olarak Felsefe geleneğinin hem de daha özelde Din Felsefesinin en temel ilgi alanlarından birisidir. Felsefe Tarihinde Tanrı hakkında konuşmamış ya da yazmamış düşünür, filozof ve felsefeci yok gibidir. Bu konu her düşünür ve filozof tarafından kaçınılmaz olarak ele alınmaktadır.

17. Yüzyılda yaşayan, tüm eserlerinde en belirgin konu olarak tanrı düşüncesini işlemiş bulunan ve felsefesi Tanrı düşüncesine dayalı olan Spinoza da bu düşünür ve filozoflardan birisidir.  Kimileri onu, çok yaygın olduğu üzere panteist olarak nitelerken, kimileri de ateist, materyalist, natüralist veya akozmik olarak görmektedir. Şayet Spinoza'nın Tanrı anlayışı yeteri gibi anlaşılamazsa onun tüm sistemi ve felsefesi anlaşılamayacaktır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.