Türk Çiçek Kültürü Üzerine Cevat Rüştü'den Bir Güldeste

Stok Durumu: Stokta yok
Stok Kodu: 9786051552606
Sayfa Sayısı: 399
Boyut: 13,50 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 5-2015
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
375,00 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

N. Hikmet Polat, çiçek kültürümüzün üstadı Cevat Rüştü'nün dönemin muhtelif gazete ve mecmualarında kaleme aldığı Türk çiçek kültürüyle alakalı yazılarını bir araya getirerek hem kültür varlığımızın zarafetini hem de medeniyetimizin enginliğini gözler önüne seriyor. Kitapta ayrıca, bugüne kadar hakkında çok fazla bilgi bulunmayan, ziraatçılığının yanı sıra üslupçuluğuyla da bilinen Cevat Rüştü’nün hayatı, kendi aile efradının sağladığı bilgiler ışığında ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

Hiç şüphe yok ki, çiçeksiz bir hayat tasavvur edilemeyeceği gibi, çiçeksiz bir edebiyat ve sanat hayatı da tasavvur edilemez. Cevat Rüştü, binlerce yıllık tarihimizin derinliklerinden süzülen medeniyetimizin en süslü, en latif, en güzel tezahürlerini şairlerimizin, yazarlarımızın ve hakiki sanatçılarımızın eserlerinden itinayla derdiği çiçeklerimize dair örnekler vererek gösteriyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.