Uluslararası Hukukta Büyük Alan Düzeni

Uluslararası Hukukta İmparatorluk Kavramına Bir Katkı
Stok Durumu: 1 stokta
Yazar: Carl Schmitt
Stok Kodu: 9786259244679
Sayfa Sayısı: 112
Boyut: 13,50 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 9-2026
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
178,50 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Bu kitap, dünya tarihinin Hitler-Stalin Paktı ile Barbarossa Harekâtı (1939-1941) arasında kalan bir kesitini yansıtır. Günümüzde tarih, bu noktadan genişleyerek ilerliyor. Kamu hukukçusu Carl Schmitt’in jeopolitik bilimiyle hukuk bilimini bir araya getirme teşebbüsü olan bu eser, bugünün dünyasını anlamlandırmak bakımından da ilgiyle ele alınması gereken bir incelemedir.
“Ancak uluslararası hukukta alan dışı kuvvetler için müdahale yasağıyla birlikte büyük alanların varlığı kabul edilince ve imparatorluk kavramının yıldızı parlayınca, makul paylaştırılmış bir yeryüzü üzerinde sınırları ayrılmış bir yan yana var oluş mümkün olacak ve müdahale etmeme ilkesi yeni bir uluslararası hukuktaki düzenleyici etkisini ortaya serebilecektir”.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.