Lorandolar ve Tubiniler

Stok Durumu: Stokta yok
Yazar: Semih Sefer
Stok Kodu: 9786254434969
Sayfa Sayısı: 216
Boyut: 13,50 x 21,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 11-2020
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
150,00 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

Osmanlı Devleti’nde Levanten Banker Aileler ve Faaliyetleri.

Osmanlı maliyesi 19. yüzyılda siyasi, sosyal ve kültürel pek çok alanda olduğu gibi gerçekleştirilen reformlardan ziyadesiyle etkilenmiştir. Bu değişim sürecinde hem devletin iç ve dış borçlanmasında etkin rol oynayan hem de para piyasalarındaki kabiliyetleri sayesinde gittikçe zenginleşen bir finans zümresi olarak Galata bankerleri ortaya çıkmıştır. Aile üyelerinin pek çoğu banker olan ve aile şirketi şeklinde iş hayatında faaliyet gösteren Lorandolar ve Tubiniler, Galata’nın önde gelen simalarından olmuşlardır. Levanten olan bu iki aile, Akdeniz’de yüzyıllardır süregelen birikimle, ticaret ve sarraflıkta mahir olan atalarının izinden giderek kredi ve bankacılık işlerinde uzmanlaşmışlardır. Bununla birlikte, tebaası oldukları veya faaliyette bulundukları devletler nezdinde sahip oldukları nüfuzla ve Katolik misyonuna ettikleri hizmetlerle isimlerinden sıkça söz ettirmişlerdir.

İşte bu çalışma, Lorandolar ve Tubiniler özelinde, Levantenlerin Osmanlı Devleti’ndeki siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetlerini araştırmak ve Galata’nın devlet siyaseti üzerindeki etkisini ortaya koymak üzere kaleme alınmıştır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.