Gönüllü Kulluk Üzerine Söylev

Stok Durumu: Stokta yok
Stok Kodu: 9786051710679
Yayınevi: Alfa Yayınları
Sayfa Sayısı: 135
Boyut: 12,00 x 20,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 2. Basım
Basım Tarihi: 6-2019
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
76,50 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

La Boetie'nin tahminen 1550'de yazdığı ve 1579'da gizlice basılan Gönüllü Kulluk Üzerine Söylev, çoğunluğun tek bir kişiye boyun eğmesinin nasıl mümkün olduğunu ve insanların gönüllü kulluktan nasıl kurtulabileceğini anlatırken devlet ve iktidar ilişkilerine de yeni yaklaşımlar getiriyor. İktidarın tahakkümüne biat eden insanlar üzerinden devletin, dolayısıyla da itaat ve iktidar ilişkilerinin sorgulandığı bu kitabı, La Boétie henüz 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyken yazdı.

On altıncı yüzyılda yazılan, devlet egemenliği ve iktidarın meşruluğunu irdeleyen bu eser, on dokuzuncu yüzyıl toplumsal hareketlerine yön vermekle kalmayıp Tolstoy gibi dönemin anarşist düşünürlerini de etkiledi. La Boétie'nin kısacık hayatına sığan bu kısa metinde, iktidar ilişkilerinin nasıl sürdürüldüğünü ve bu tahakküm karşısında direniş ve sivil itaatsizlik teorilerinin nasıl hayata geçirilebileceğini görüyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.