İnsancıklar

İnsancıklar

Barkod: 9789750535543
Üreticiler: İletişim Yayınevi
Stok Sayısı: Stokta Yok
Basım Tarihi: 9-2014
Baskı Sayısı: 2. Basım
Sayfa Sayısı: 216 Sayfa
Ağırlık: 216,00 Gram
Boyut: 13,00 (en) x 19,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

110,00 TL
93,50 TL

Dünya edebiyatının başyapıtları  İletişim Klasikleri dizisinde! İletişim Yayınları, Murat Belge yönetiminde edebiyat klasikleri yayımlamaya devam ediyor.

İletişim Klasikleri dizisinden çıkan kitaplar, edebiyata karşı sorumluluğu okuma zevkiyle buluşturan bir anlayışla hazırlanıyor. Eserler orijinal  dillerinden ve tam metin çevirileriyle yayıma hazırlanırken, ana metne eşlik eden ve yetkin isimlerin yazdığı önsöz ve son sözlere yer veriliyor. Ayrıca her kitabın başında, yazarın  hayatına ve yaşadığı döneme ışık tutan bir kronoloji  bulunuyor. İletişim Klasikleri’nin içeriği eserin ilk baskı  kapağı, el yazmasından örnek sayfalar, haritalar ve özel çizimlerle zenginleştiriliyor. Diziye özel olarak hazırlanan
kapak tasarımında ise, resim tarihinden özenle seçilmiş görseller kullanılıyor. Zengin bir içerikle hazırlanan İletişim Klasikleri dizisi, güvenilir ve özenli bir edisyonla okurla buluşurken, alanında referans kaynaklar sunuyor.

Dostoyevski’nin ilk romanı olan İnsancıklar yayımlandığında büyük övgüyle karşılanmış, edebi bir dehanın habercisi olarak  görülmüştü.İnsancıklar, St. Petersburg’da bir devlet dairesinde çalışan orta  yaşlı ve alçak gönüllü kâtip Makar Devuşkin ile uzaktan akrabası,  yirmili yaşlarının başında genç bir kadın olan Varvara Dobroselova  arasındaki mektuplaşmalardan oluşan bir eserdir.

Dostoyevski’nin  henüz 24 yaşındayken kaleme aldığı; yoksulluk, dostluk ve sanat  sevgisi gibi temalarla örülü bu roman, dönemin eleştirmenlerince adeta göklere çıkarılarak yazarın edebiyat çevrelerine bir yıldız gibi girmesini sağlamış ve çok parlak bir “toplumsal roman” olarak nitelendirilmişti.

“Sahip olduğu ilham perisiyle çatı ve bodrum katlarında yaşayanlara hayat veren genç şairi tebrik ediyorum. Yaldızlı köşklerde yaşayanlara ‘yoksullar da insan, onlar da kardeşlerimiz,’ diye haykırıyor.”

- Visorin Belinski