İnsanlığın Öyküsü Sensin

İnsanlığın Öyküsü Sensin

Barkod: 9786050205244
Üreticiler: Omega
Stok Sayısı: 1
Basım Tarihi: 6-2016
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 240 Sayfa
Ağırlık: 240,00 Gram
Boyut: 13,50 (en) x 21,00 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

150,00 TL
120,00 TL

13 yaşındayken dünya öğretmeni seçilen Krishnamurti, hayatını dünyayı dolaşarak, insanlarla yaşama ve dünyaya dair konuşarak geçirdi. Kendisine mesihlik yakıştırılmış olmasına rağmen bunu hiçbir zaman kabul etmedi. Onun için, karşılaştığı herkes başlı başına bir “birey”di. Bu nedenle öğretmekten çok paylaşmayı ilke edindi. Yine de dünya üzerindeki milyonlarca kişi ondan çok şey öğrendi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında, Krishnamurti halka açık konuşmalar yapmaktan ziyade, Ojai’de sessiz ve sakin bir yaşam sürmeyi tercih eder. Fakat insanlar, kişisel ikilemlerinden, sorunlarından bahsetmek için onunla konuşmaya gelir. Sorunları evrensel, herkesin kafasını kurcalayan şeylerdir ve bunların her biri “Siz dünyasınız” cümlesini doğrular niteliktedir. Krishnamurti, endişelerin merkezine inerek bu kişilerin düşünme biçimlerini ve hislerini derinlemesine inceler, böylece endişenin nedeni tarafsız bir şekilde, yargılanmadan açığa çıkarılmış olur. Bu kitaptaki diyaloglar, Krishnamurti’nin notlarından derlenmiştir.

Tek bir gerçeklik, ikincisi olmayan tek bir yüce vardır. Tek bir insanlık ve tek bir doğruluk vardır ve bunun farkındalığı herhangi bir yolda, sizden başka herhangi bir kimsede yatmaz. Kendi kurtuluşunuzu arayın, o zaman dünyayı karmaşa ve çatışmadan, kederden ve düşmanlıktan kurtarırsınız. Çünkü siz dünyasınız ve sizin sorunlarınız dünyanın sorunlarıdır.