Noktaları birleştirme bulmacasını bambaşka bir boyuta taşıyan ve dünya çapında bir salgına dönüşen 1000 Nokta serisinde sıra başyapıtlarda. Grafik tasarımın çılgın çocuğu Thomas Pavitte, sihrini bu kez dünyanın en meşhur sanat yapıtları üstünde konuşturuyor.
Serinin ikinci kitabı olan 1000 Nokta: Başyapıtlar’da; Ayçiçekleri (Van Gogh), Öpücük (Klimt), Dikenli Kolye ve Sinekkuşu ile Otoportre (Frida Kahlo), İnci Küpeli Kız (Vermeer), Davut (Buonarroti), Venüs’ün Doğuşu (Botticelli), Marat’ın Ölümü (David), Kanagawa’nın Büyük Dalgası (Hokusai), Amerikan Gotik (Wood) gibi dünyanın en meşhur 20 başyapıtı tamamlanmak üzere sizleri bekliyor.
Elimizdekiler: 1000 nokta, 20 başyapıt, bir gizli kalmış sanatçı (yani siz!). Sonuç: Üstünde çalışırken kafanızı kaldıramayacağınız, bittiğinde duvarınıza asmak için sabırsızlanacağınız sanat eserleri.
999 çizgi bir araya geldiğinde ortaya nelerin çıkabildiğine ve uğraşırken geçecek zamanın size nasıl iyi geldiğine gerçekten şaşıracaksınız.
Thomas Pavitte 1985'te Yeni Zelanda'da doğdu. Grafik tasarım ve deneysel sanatla uğraşan Pavitte, basit tekniklerle karmaşık eserler yaratıyor. Kendi yarattığı ve tüm zamanların en çetrefilli noktaları birleştirme şablonu olarak anılan 6239 noktalık Mona Lisa portresiyle (birleştirmesi 9 saat sürüyor) resmi olmayan bir dünya rekoruna imza attı. Bunu takiben oluşturduğu dört kitaplık 1000 Nokta serisi yayımlandığı pek çok ülkede ufaktan bir salgına dönüşmüş durumda.