18.Yüzyıldan Günümüze Gürcü Tarihinin Ana Hatları resmi

18.Yüzyıldan Günümüze Gürcü Tarihinin Ana Hatları

Yazar: Fevzi Çelebi
Barkod: 9786257767910
Üreticiler: Duvar Kitabevi
Stok Sayısı: Stokta Yok
Basım Tarihi: 12-2020
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 357 Sayfa
Ağırlık: 323,00 Gram
Boyut: 13,50 (en) x 21,00 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

85,00 TL
63,75 TL

Elinizdeki bu kitap Gürcistan krallığının dağılıp küçük krallıklara ve prensliklere bölündüğü dönemin sonlarından, yani 1700’lü yılların başından günümüze kadarki Gürcü/Gürcistan tarihini detaylı şekilde ele alma iddiasındadır. Yakın Çağ Gürcü krallık ve prensliklerinin, yani Kartli, Kakheti, Kartl-Kakheti, İmereti, Apkhazeti, Guria ve Samegrelo’nun gerek kendi aralarındaki gerekse Osmanlı, İran ve Rusya’yla ilişkileri, Rusya işgâli, bu imparatorluğun yıkılması sonrasında genelde Güney Kafkasya’da, özelde Gürcistan’da ortaya çıkan ilk bölgesel yönetimler, ilk cumhuriyetler ve günümüz Gürcistan Cumhuriyeti’ne dâir detaylı, tatmin edici bilgileri tarihsel akışa uygun olarak bir araya getirmektedir.

Varlıklarını günümüze taşıyabilmeyi başaran en yaşlı birkaç milletten olan Gürcülerin diğer çağdaş toplumlar ve devletlerle ilişkilerine dair ülkemizde var olan bilgi boşluğunu doldurma iddiasındaki bu kitap, aynı zamanda ülkemizdeki ego-centric ya da romantik tarih anlayışını da aşmaya ve aslî kaynaklara dayanarak objektif bir Gürcü/Gürcistan dönem tarihi kaleme almaya odaklanmaktadır.

Eser, okuyucunun sadece belirtilen dönemlerle ilgili merakını gidermekle kalmıyor; Türkiye’de Gürcüler ve Gürcistan tarihi hakkında araştırma yapanlara da rehberlik yapabilecek unsurlar içeriyor. Bu kitabı dikkatlice etüt eden okuyucular, netice olarak Gürcistan’ın zararına olan her ne varsa Türkiye’nin faydasına olmadığını, Türkiye’nin zararına her ne varsa Gürcistan’ın faydasına olmadığını anlayacaklardır.

Gürcü tarihine ve sanat başta olmak üzere Gürcülerin tarih boyunca ürettiklerine dair akademik çalışmalarda bulunan Dr. Fevzi Çelebi’nin bu eserinin tarih okuyucuları için faydalı olması dileğiyle....

Erdoğan Şenol