Eylem Kartları: Eylemlerin adlandırılmasında ve öğretilmesinde kullanılabilecek bu kartlar, kim, ne, neyle, nerede, neden yapıyor, gibi sorularla hem çocuğun dil becerilerinin gelişimi, hem de hayal gücü, yaratıcılık, muhakeme gibi zihinsel becerilerinin gelişimi desteklenir.
Duygu Kartları: Kart çocuğa gösterilir ve hangi duygu olduğu sorulur. Örneğin, üzülen çocuğun kartıyla çalışılırsa, niçin üzülmüş olabileceği, kimin üzmüş olabileceğine ilişkin sorular sorulur. Alınan cevaplardan sonra "Seni en çok ne üzer?" gibi sorular sorulur ve duygularını ve kendini tanıması sağlanır. Sen hiç başkasını üzer misin" gibi sorularla üst ben gelişimi desteklenir. Sette yer alan duygular: Öfke, tiksinme, üzüntü, korku, utangaçlık, sıkılma, mutluluk, sevgi, düşünce, hayal kırıklığı, olumlu şaşırma, olumsuz şaşırma, ağlama.
Eylemli Meslek Kartları: Kartların içinde çocuğun tanıyabileceği ve adlandırabileceği mesleklere ilişkin çok sayıda eylem kartına yer verildi. (Doktor, diş hekimi, hemşire, bahçıvan, çiftçi, dondurmacı, bakkal, simitçi, şekerci, boyacı, aşçı, öğretmen vb.) Ne yapıyor, sorusundan sonra (örneğin; cevap, muayene ediyor) kim (cevap, doktor) nerede (cevap, hastanede) kimi vb (cevap, hastayı-çocuğu vb) sorularla çalışma sürdürülür.
Okul öncesi (3-6 yaş arası) çocukların eğitiminde ve özel eğitimde kullanılabilir.