Uzun yıllar, çeşitli üniversitelerde ""Fransızca ve Çeviri"" eğitimi veren akademisyen yazarların kaleme aldığı kitap, gözden geçirilmiş 5. baskısını yapmıştır. Ayrıca, kitabın ilk dört baskısının ardından gerek akademisyenlerden ve öğrencilerden gerekse kitabı kullanan okuyuculardan gelen istek ve öneriler de dikkate alınarak kitabın daha kullanıcı dostu ve baş ucu kitabı olması sağlanmıştır.
Bu çalışma ile Fransızcada temel düzeyden ileri düzeye kadar tümce kurma ve çeviri yöntemlerini öğrenebilir, Fransızcadaki seviyenizi geliştirebilir ve düşüncelerinizi Fransızca olarak rahatlıkla tümcelere dökebilirsiz. Dolayısıyla da ileri düzeydeki tümce tiplerini daha da kolay yapabilecek seviyeye erişebilirsiniz. Ayrıca Fransızcadan Türkçeye ya da Türkçeden Fransızcaya basit ve ileri düzeydeki çeviri yöntemlerini öğrenerek çeviri yapma yetinizi daha üst konuma yükseltebilirsiniz. Bunun dışında, bugüne kadar basılmış sözlüklerde ve kitaplarda bulamayacağınız kalıpların Türkçesini ve tümce içerisinde kullanılışını da öğrenebilirsiniz. Kitabın sonunda yer alan sözlük de bunu önemli derecede kolaylaştırcaktır.
Kitap, Fransız Dili ve Eğitimi, Fransızca Mütercim–Tercümanlık ve Fransız Dili ve Edebiyatı bölümlerinde ders kitabı olarak kullanılmasının yanı sıra, Fransızca Dil sınavlarına hazırlananlara da (Doçentlik ÜDS, tıpta uzmanlık TUS, çeşitli özel ve devlet kurumlarının sınavları, KPDS, ÖSYM yabancı dil sınavı YDS, vb.) hitap etmektedir.
Fransızcada Tümce Türleri
Bildirme Tümcesi Türleri
Ünlem Tümcesi Türleri
Soru tümcesi Türleri
Vurgu Tümcesi Türleri
Tümcede Olumsuzluk Yapıları
Zaman İfade Etme Biçimleri
Tümcelerde Karşılaştırma Biçimleri
Tümcelerde Karşıtlık Bildirme Biçimleri
Zaman Bildiren Tümceler Nasıl Oluşturulur?
Tümcelerde Neden Bildirmek İçin Neler Kullanılır?
Tümcelerde Sonuç Bildirmek İçin Neler Kuallanılır?
Koşul ya da Varsayım Bildiren Tümceler Nasıl Oluşturulur?
"Si" ile Oluşturulan Koşul Tümcelerinde Zaman Uyumları
Tümcelerde Zaman Uyumları Nasıl Yapılır?
Amaç Bildirmek İçin Ne Tür Deyimler Kullanılır?
Subjonctif, Conditionnel ve Indicatif Nerelerde Kullanılır?