Bay Hiç Kimsenin Kayboluşu resmi

Bay Hiç Kimsenin Kayboluşu

Barkod: 9786256663367
Üreticiler: Livera Yayınevi
Stok Sayısı: 7
Basım Tarihi: 3-2025
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 132 Sayfa
Boyut: 13,50 (en) x 19,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İzmir - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

260,00 TL
221,00 TL

Bay Hiçkimse’nin Kayboluşu, sorunlarla dolu bir geçmişin travmasından ve günlük hayatın yüklerinden kaçarak yoksul ve muhtaç bir halde başkent Cezayir’in Ruveybe banliyösüne gelen isimsiz bir adamın hikâyesi. Burada, demans hastası yaşlı bir adamı hayatta tutmayı buyuran vicdanı ile ondan kurtulma arzusu arasında bocalayanBay Hiç Kimse, yaşlı adamınölümüyle birlikte sırra kadem basar. Yaşlı adamınölümü ile gizemli bakıcının ortadan kaybolması arasındaki bağlantıyı tespit etmekle görevlendirilen bir polis dedektifi, isimsiz adamın kimliğinin tespit edilemediğini ve izine rastlanamadığını fark eder. Memurun soruşturması onu bir zamanlar Bay Hiç Kimseyle yolları kesişmiş kişilere götürür ve her birinde aradığı adamın bir yansımasını bulur.

      Adeta insanın etrafındaki dünyaya karşı varoluşsal yabancılaşma ve hayal kırıklıkları ile dolu yaşamından izler taşıyan bir habitus örneği olarak Cezayir’in kenar mahallelerindeki hayatın gerçekliğini derinden hissettiren bu etkileyici noir roman, okuyucusuna polis muhbirleri, rotasından çıkmış imamlar, kaçak alkol satıcıları ve mezar soyguncularından oluşan karanlık bir dünya portresi çizer. AhmedTaibaoui, hem uzun süren bağımsızlık savaşının hem de doksanlı yıllardaki iç savaşın getirdiği şiddet sarmalının mirasıyla mücadele eden bir ülke olarak Cezayir’de,sıradan insanlar için yer olmayan bir ilişkiler ağıylayaygınlaşan hegemonyanın, güç mücadelelerinin ve yozlaşmanın sosyoekonomik durum üzerindeki etkilerini kimliğini yitirmiş bir adamın hikâyesi üzerinden ustalıkla resmeder.

      Kendisine 2021 yılında Necip Mahfuz Edebiyat Ödülü’nü kazandıran bu sade, iyi işlenmiş ve sürükleyici romanındaTaibaoui, Cezayir’in şiddet dolu geçmişinin bugüne uzanan yankıları arasında,toplumun kendi ürettiği dekadansı nasıl vicdan azabı duymadan mahkûm ettiğini samimi ve eleştirel bir anlatımla kurguya aktarır. Bay Hiç Kimsenin bu sunumu, romanı değerli ve güncel kılmaktadır.