Bilimsel Yöntemin İzinde-Bilimsel Yöntemin Öğretilmesinde Yeni Bir Yaklaşım resmi

Bilimsel Yöntemin İzinde-Bilimsel Yöntemin Öğretilmesinde Yeni Bir Yaklaşım

Yazar: Kolektif
Barkod: 9786054878758
Üreticiler: Dipnot Yayınları
Stok Sayısı: 1
Basım Tarihi: 2017
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 452 Sayfa
Boyut: 13,50 (en) x 19,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: Ankara - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

390,00 TL
312,00 TL

Bilimsel Yöntemin İzinde, bilimsel yöntemle ilgili temel tartışmaları sergilemek üzere bilim felsefesindeki klasik ve çağdaş metinler ile bilimin o uzun serüvenindeki dönüm noktalarını harmanlıyor.

 

 

 

Kitapta öğrencilerden dokuz alandan –astronomi, fizik, kimya, genetik, evrimsel biyoloji, psikoloji, sosyoloji, ekonomi ve jeoloji– birini seçmesi ve titizlikle işlenmiş örnekolaylar üzerinden o alanın tarihsel gelişiminin izini sürmesi isteniyor. Bu etkinlik sırasında öğrenciler, her örnekolay kapsamında, gerçekleştirilen bilimsel pratiğin felsefecilerin yönteme değğin savlarını yansıtıp yansıtmadığını da değerlendiriyorlar.

 

 

 

Bilimsel Yöntemin İzinde, her bölümünde "Bilimsel teori nedir?", "Bilim insanları bir bilimsel teoriyi nasıl geliştirirler?" ve "Bilimsel teoriler nasıl sınanır?" gibi sorulara yanıt ararken, öğrencilerin bilim felsefesini bizatihi uygulamada görmelerini ve bilim insanlarının neler yaptıklarını ve neler yapmaları gerektiğini kavramalarını sağlıyor.

 

 

 

Bilimsel yöntemin İzinde, her anlamda eşi benzeri olmayan bir ders kitabı. Gimbel’in odaklandığı felsefi sorunlar çok önemli; birincil kaynakların seçimi de mükemmel. Bilimsel Yöntemin İzinde, bilim tarihi ve bilim felsefesi alanına meraklı kişiler, öğrenciler, akademisyenler ve araştırmacılar açısından muazzam bir eser.

 

-Mara Harrell, Carnegie Mellon Üniversitesi-

 

 

 

Bilimsel Yöntemin İzinde, bilim felsefesi alanındaki temel metinler ile örnekolay çalışmalarını bir araya getiriyor. Bu çalışma, bunu yapan ilk eser ve bence bilim felsefesi okuyacak öğrencileri alana ısındırmak açısından tam da bu türden bir yaklaşım gerekiyor.

 

– Mathias Frisch, Maryland Üniversitesi-