Trans çalışmaları alanına giriş niteliğinde olan bu eserin üçüncü kitabı trans çalışmalarının bir akademik disiplin olarak kuruluşuna tanıklık eden ve queer teoriyle hesaplaşan çalışmaları içeriyor. Bu çalışmalar, sosyal bilimlerin önyargısızlık iddiası tartışmalarına trans çalışmalarının ayırt edici yöntemleriyle katkı sunuyor.
Kitapta yer alan ve cinsiyet çalışmaları için birer dönüm noktası olan iki metin bu çalışmanın kaynak değerini ayrıca vurguluyor: Sandy Stone’un, makul tarih inşasına karşı transları kendi hikayelerini kendi ağızlarından anlatmaya çağırdığı çağdaş trans çalışmaları manifestosu ve Susan Stryker’ın, trans çalışmalarını eleştirel queer çalışmalarına bağlayan ilk akademik çalışma olan, Frankenstein ile öfkeli hasbıhali.
Kate Bornstein ise, okura şu basit ama sıkça unutulan gerçeği hatırlatacak: “Feminizmin geleceği için kötü olan erkek ayrıcalığıdır…
Bu eser, trans çalışmaları serisinin diğer kitapları gibi trans ve feminist literatür için önemli bir kaynak niteliğinde.