Gheranda Samhita resmi

Gheranda Samhita

Yazar: Kolektif
Barkod: 9786050650594
Üreticiler: Satori Yayınevi
Stok Sayısı: Stokta Yok
Basım Tarihi: 10-2021
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 88 Sayfa
Ağırlık: 127,00 Gram
Boyut: 15,50 (en) x 22,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

290,00 TL
232,00 TL

Çevirmenlerin kaleminden Gheranda Samhita

Yoga Araştırmaları Merkezi tarafından Türkçeye kazandırılan Gheranda’nın Sözleri, 17. yüzyıldan bugüne Hatha Yoganın evrimini görmek açısından değerli bir eser. Beden, zihin ve nefes birliği yolunda çalışan tüm yoga uygulayıcılarının ve yoga okurlarının kütüphanesinde yer alması gereken bir kaynak.
Ala Sivas Gülçur

17. yüzyıldan beri yankılanan bilge bir sesin işitilmesine niyetle Türkçeye çevirdiğimiz bir Hatha Yoga metni olan Gheranda Samhita, Veda’lar döneminden günümüze kadar akan geleneğe bıraktığımız bir su damlası. Akışın devamlılığı niyetimizle.
Beyza Dağlı

Bilge Gheranda’nın ortaya koyduğu Yoga formuna göre uyanışa giden yol, bedenle başlar. Kişi, beden arınması, zihni ve duyguları üzerinde kazandığı hakimiyet sayesinde ruhsal bir mertebeye ulaşır. Gheranda Samhita, kişiyi yüce bir seviyeye taşıyacak Yoga bilgisini, detaylıca ve sadelikle sunan bir rehber niteliğinde olup özenle çalışmış bir ekip aracılığıyla dilimize kazandırılmıştır.
Gamze Orgün Çaparlar

Geleneksel Hatha Yoga sistemi, modern Yogada alışık olduğumuz gibi öncelikle fiziksel uygulamalara dayanır: çeşitli içsel duyumları ve hisleri önümüze serer, vücudun derinliklerinde yıllarca uykuda kalan duyu ve duyguları uyandırır... ta ki biz “hazır” olana kadar. Bu geleneksel Hatha Yoga metninde, orijinal yoga yolculuğunu gezgin münzevi Chanda’nın merakı sayesinde Guru Gheranda’nın ağzından dinleyeceksiniz.
İrem Güneş

15.yy'dan 17.yy'a geldiğimizde, 15 olan asana sayısı bu kitapta 32'ye çıkıyor, ancak 15 duruş Hatha Yoga Pradipika'dan bu kitaba aynen taşınmıyor; günümüze kadar unvanını taşımış olan shavasana Gheranda Samhita'da yer almıyor mesela. Ya da asanaların önem sırası ve bazılarının isimleri farklılaşıyor. Ayaktaki tek duruş ise ağaç duruşu. Benzerliklerinin yanı sıra Yogayı kendine has bir şekilde ele alan farklı bir kaynak var elinizde. Türkçede, yogayla ilgili yeni bir şeyler söylememize ve zihinlerimizi biraz daha esnetmemize hizmet etmesini dilerim.
Mukta Müge Zeybek

Hatha Yoganın en temel 3 klasik metninden biri olan Gheranda Samhita'da Bilge Gheranda, Kral Chandakapali aracılığıyla bize Yoganın 7 sadhanasını anlatıyor. 17. yüzyıldan günümüze ulaşan metinde bedensel arınmadan başlayarak ruhani yolculuğun adımları net yönlendirmelerle açıklanıyor. Yoga Araştırmaları Merkezi tarafından Türkçeye kazandırılan bu eser, yoga ile ilgilenenler için temel kaynaklardan biri olacak.
Selva Aydıner