Görünenin Ötesinde Kendini Anlatan Mülteci resmi

Görünenin Ötesinde Kendini Anlatan Mülteci

Yazar: Kolektif
Barkod: 9786057379887
Üreticiler: Ütopya Yayınevi
Stok Sayısı: 4
Basım Tarihi: 10-2022
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 96 Sayfa
Ağırlık: 102,00 Gram
Boyut: 13,50 (en) x 19,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

80,00 TL
64,00 TL

Mülteci kabul eden ülkenin insanı ve mülteci arasındaki sosyal ve kültürel farklılıklar, birlikte yaşayabilmenin yeni koşullarını üretiyor. Uluslararası insan hakları yasaları ve göç alan ülkelerin göç politikalarına yönelik alınan önlemler ve uygulamalar, gündelik yaşamda ortaya çıkan sorunların üstesinden gelmeye ne yazık ki yetmiyor.”
ÜMİT İNATÇI
“Göçmenlerin ya da sığınmacıların kendi yerlerini terk edip başka topraklara ulaşır ulaşmaz oranın insanları ile iletişime geçmesi, sonraki zamanlarda kurulabilecek uyumlu bir yaşamın da ilk adımıdır kuşkusuz. Gelenlerin oraya ait kültürü, siyasi ve ideolojik yapıları ve kişisel ilişkileri olabildiğince gözlemlemesi, ardından da yeni iletişim tavırları icat etmesi, zorunlu biçimde yeni bir yaşam tasarımıdır.”
EMRE ZEYTİNOĞLU
Bugüne kadar süregelen problemlere baktığımız zaman, göçmenlik meselesinin, farklı göç nedenleriyle insanların bir başka ülkeye “yabancılar” olarak gitmesi meselesinin Türkiye dâhil olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde gündemi oluşturduğunu görürüz. Bütün bu meselelerin özünde misafirperverlik kavramının arkasında mutlak misafirperverlik diye bir uygulamanın nasıl olabileceği sorusu yatmakta...
ALİ AKAY