İbn Battüta Seyahatnamesi

Tuhfetü'n - Nuzzar - Fi Garaibi'l - Emsar ve Agaib El - Esfar
Stok Durumu: 1 stokta
Stok Kodu: 9786258260816
Sayfa Sayısı: 520
Boyut: 15,50 x 23,00 cm
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2.Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Basım Tarihi: 10-2023
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe
510,00 TL
*Bu fiyat sadece internet alışverişlerinde geçerlidir.

İbn Battuta 14. yüzyılın başlarında kutsal toprakları ziyaret etmek ve haccetmek üzere Fas’ta bulunan Tanca şehrinden yola çıkmıştır. Ancak bu başlangıç onu, uzun yıllar sürecek ve geniş coğrafyalara sürükleyecek bir yolculuğun seyyahı olmasına yol açacaktır.
Kuzey Afrika kıyılarında başlayan yolculuğu Suriye topraklarında devam etti. Dımaşk’tan sonra Hicaz’daki ilk hac vazifesinin ardından İran toprakları üzerinden Kuzey Irak’a yöneldi. Hicaz’da geçirdiği senelerden sonra Doğu Afrika sahillerinde ilerledi.Bu kez Hindistan’a doğru yola çıkmış olsa da fırtına sebebiyle Ayzab civarında inerek Kahire’ye doğru kuzeye yöneldi ve sonunda Anadolu’ya ulaştı. Deştikıpçak’ta uzun süre kaldı ve bir vesileile İstanbul’u ziyaret ettikten sonra Saraycık üzerinden Harezm’e vardı. Yolculuğu boyunca uğradığı her bir şehri; coğrafi konumu, sosyal yaşamı, harikulade güzellikleri, lezzetli meyveleri,türbeleri ve tekkeleri açısından değerlendirerek önemli şahıs isimleri ile zenginleştirmiştir.
Bu eserde, uzak beldelerin İbn Battûta’ya gösterdikleri ilgi vealakaya birebir şahit olabilir, onun yıllar boyu çöllerde, bozkırlarda ve fırtınalı sularda zorlu şartlar altında yaptığı seyahatlerin derinliklerine inebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış Aydınlatma Metni'ni okuyabilir ve sitemizde mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.
Sepetinizde hiç ürün yok.