İkinci Dünya Savaşı öncesinde, Japonya’nın sömügesinde olan Kore’nin en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Kang Kyung-ae (1906-1944) toplu öyküleri ile karşımızda…
Kadın bir yazar olarak feodal dönemin sıkıntılarını dile getiren eserleri, Mançurya’nın alt sınıflarından edindiği deneyimler ile doludur ve yoksulluğun farklı koşullarını gerçekçi bir dille yansıtmaktadır.
Kang Kyung-ae, feminizm öncesi dönemin en parlak ve keskin dilli yazarı olarak tanınmış; köy toplumu kadınının yaşadığı zorlukları doğrudan aktaran değerli bir kalem olarak görülmüştür.
Kısa hayatına yalnızca bir roman sıkıştırsa da, kısa öyküleriyle döneminin tanınan yazarlarından biri olmuş ve sonraki yazarları etkileyen bir isim olarak Kore edebiyatının klasikleri arasında kendine yer bulmuştur.
Bu toplu öyküler kitabını, hem bir kadın gözüyle Kore insanını gözlemlediği hem de birçok hikayesinde kadını gözlemlemeyi hedef belirlediği için “Kadın Manzaraları” başlığı altında toplamak istedik.
Fihrist olarak sizlere klasik Kore edebiyatının bu seçkin ismini tanıtmak ve özgün dilini siz okuyucularımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kadın okumaları açısından çerçeveyi genişletecek bu kıymetli eseri Türkçeye kazandırmak ve Kore edebiyatından bir değerli ismi daha okuyucularımıza sunmak bizleri heyecanlandırıyor.
İyi okumalar diliyoruz.