“Hiyeratik”, şairlerin elyazılarıyla hazırladıkları şiir dosyalarının tıpkıbasımından oluşan özel bir şiir dizisi. Bu dizi, adını, Eski Mısır’da hiyerogliften dönüştürülen hiyeratik adlı bir yazı sisteminden alıyor. Hiyeratik, “kutsal yazı” anlamına gelen bir sözcük. Çolpan Kitap, şiire verdiği değeri, böyle bir eğretileme ile belirginleştiriyor. Ayrıca, bu diziye özgü bir tasarım ve boyutta hazırlanan kitapları özel kâğıda basarak ve her bir kitabı numaralandırarak değere değer katıyor.
Hiyeratik dizisinde yayımlanacak kitaplarda; kapak yazıları, özgeçmiş ve içindekiler de dâhil bütün yazılar ve şiirlerin hepsi, kitabın şairinin elinden çıkacak. Her bir kitabın jenerik yazısı ile açıklayıcı diğer yazıları da elyazısıyla yazılacak. Kısaca, şiir tutkunlarının, “nesne kitap” meraklılarının, kitap koleksiyonerlerinin kayıtsız kalamayacağı, elin işlediği özel ve özgün bir şiir dizisi Hiyeratik.
Enis Batur’un Kesik Uçlular, Bir Elyazısı Cönk’ü, Hiyeratik dizisinin ilk kitabı. Bu kitaptaki şiirler, Batur’un düzenlemesi ve elyazısıyla okurun karşısına ilk kez çıkıyor. Dört bölümden oluşan kitapta, sözün resmedildiğini görmek de resim ile şiir ilişkisini çağrışımların zenginliğiyle izlemek de mümkün. Kesik Uçlular, Bir Elyazısı Cönk, Batur’un şiir okurlarına bir armağanı.