Lacancı Psikanalize Giriş Sözlüğü

Lacancı Psikanalize Giriş Sözlüğü

Yazar: Dylan Evans
Barkod: 9786059018661
Üreticiler: Islık Yayınları
Stok Sayısı: 15
Basım Tarihi: 1-2019
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 300 Sayfa
Ağırlık: 300,00 Gram
Boyut: 13,50 (en) x 21,00 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

270,00 TL
189,00 TL

Lacan’ın düşüncesi psikanaliz kuramı ve pratiğini kökten bir değiştirme teşebbüsüdür aslında ya da kendi ifadesiyle “Freud’a dönüş”. Ancak Lacan’ın etkisi hiçbir zaman sadece psikanalizle sınırlı kalmamış ve Lacan’ın düşüncesi film çalışmalarından edebiyat eleştirisine, feminist kuramdan felsefeye kadar pek çok alanı etkilemiş, etkilemeye de devam etmektedir. Ne var ki düşüncesinin karmaşıklığı ve kendine has üslubu nedeniyle yazılarına güç nüfuz edildiği herkesin malumudur. Lacancı Psikanalize Giriş Sözlüğü Lacan’ın düşüncesini anlamakta kilit rol oynayacak iki yüzü aşkın kavram ve terimin hem genel psikanaliz kuramındaki hem de Lacan’ın düşüncesindeki yerini, yıllar içindeki değişimleriyle birlikte açıklayarak bu zorluğu aşma, Lacan’ı okumaya yönelen okur için bu devasa figürle karşılaşmasında bir kılavuz olma girişimidir.

Lacan’ın düşüncesinin klinik temellerini ve psikanaliz pratiğindeki etkisini ön plana çıkarması bakımından sözlük, okuru Lacan’ın düşüncesinin daha önce eksik bırakılmış bir yönüyle tanıştırıyor. Ayrıca psikanaliz pratiğine ve Lacan’ın çalışmalarına yaptığı referanslarla uzmanların da faydalanabileceği bir sözlük olma iddiasını taşıyor.

Elinizdeki sözlük Lacan’ın çalışmalarının hemen hemen tamamının keskin bir gözle taranmasının ürünüdür. Okuru her fırsatta Lacan’ın metinlerine (ya da konuşmalarına) başvurmaya teşvik ediyor ve okura en başta bizzat Lacan’ın da yaratıcı bir okur olduğunu, Freud’u okumanın devrimci bir yolunu sunduğunu hatırlatıyor.

Psikanaliz psikolojinin bir dalı değildir, tıbbın ya da felsefenin ya da dilbilimin bir dalı da değildir. Şüphesiz bir psikoterapi biçimi de değildir, zira hedefi iyileştirmek değil hakikatin dile getirilmesini sağlamaktır.