Mısır'ın Ölüler Kitabı resmi

Mısır'ın Ölüler Kitabı

Yazar: Kolektif
Barkod: 9786050650587
Üreticiler: Satori Yayınevi
Stok Sayısı: Stokta Yok
Basım Tarihi: 10-2021
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 240 Sayfa
Ağırlık: 316,00 Gram
Boyut: 15,50 (en) x 22,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

240,00 TL
192,00 TL

Gün Işığına Çıkma Kitabı.

Eski Mısır Dili'nden (Kopt Dili) yapılan çevirisinde adı “Güne Çıkış Kitabı” ya da “Acil Aydınlık Kitabı” anlamına gelen Mısır’ın Ölüler Kitabı; ölen kişilerin piramit, tabut veya mezarları içine bırakılan papirüsler üzerine yazılmış metinlerdir.

Bu yazılarda “Ölümden sonra ne var?”, “Öte dünya nedir?”, “Öldükten sonra bize ne olur?” gibi sorulara yanıt verilir. Nil Nehri boyunca uzanan Antik Mısır Uygarlığı’nda kişinin ölümden sonra varacağı son kutlu hedefi; batı ufkunun ardında bir yerde yemyeşil ve bereketli bir yer olan Sazlık Tarlaları'na ya da diğer adıyla Huzur Tarlaları'na (Sonsuz Yaşam) ulaşmaktı.

Bu kitapta yazılı duaların, tılsımların, telkinlerin amacı; ölen kişiye yol göstermek, ölen kişinin Araf'ta Osiris'in gözetiminde kırk iki yargıç tarafından sorguya çekilirken şaşırmaması, yanılmaması, uygun yanıtlar vererek ölümsüzlük yolunda geri kalmamayı başarması için ona yardımcı olmaktır. Bu sihirli formülleri ölünün yakınları ve din görevlileri gömme töreninde yüksek sesle okurken, ölünün de onları duyacağına ve doğru yolu bulacağına ve öte dünyada ikinci kez yaşarken mutlu olacağına inanılıyordu. Bu güne dek bulunmuş bu tür kadim metinler içinde en önemlilerinden biri olan bu metinlerdeki zengin bilgiler, eski büyük bir uygarlığın ezoterik yönünü simgelerle anlatan olağanüstü bir birikimi içinde barındırmakta ve insanlığı yönlendiren inanç ve düşüncelerin bin yıllar boyunca gelişimine ışık tutmaktadır.