Avrupa felsefe tarihinin son iki yüzyılında silinmez izler bırakmış Friedrich Nietzsche'nin 1860'larda Bonn ve Leipzig'deki öğrencilik döneminden 1880'lerdeki soykütüğü projesine kadar uzanan bir süreç içinde tüm entelektüel kariyerini ele alan bu kapsamlı çalışma, aynı zamanda filozofun modern siyasal düşünce tarihi içindeki yerini saptaması bakımından da ayrı bir önem taşıyor.
Christian J. Emden, Modern Siyasal Düşünce ve Friedrich Nietzsche'de Nietzsche'nin fikirlerinin içinde geliştiği karmaşık tarihsel koşullara yeterince dikkat etmeden sadece felsefi bağlamla sınırlı kalan yaklaşımları eleştirirken, aynı zamanda modern siyasal kültürün gelişiminde tarih düşüncesinin ve metodolojisinin nasıl bir rol oynadığını da irdeliyor.
Aydınlanma ideallerinden modern ulus-devlet taleplerine doğru evrilen bir Almanya'da, Nietzsche'nin "tarihsel felsefe" yapma isteğine ve 19. yüzyıl tarihyazımına yönelik eleştirilerine yeni bir ışık tutan bu önemli kitap, modern siyasal düşüncenin gelişimi açısından da ilginç perspektifler sunuyor.