Gitmek mi Zor, Kalmak mı?
Yürümeyen şeyi neden sürdürürüz?
Yürüyen şeyi neden sabote ederiz?
Hayatta en sık karşılaşılan sorunlardan biri “yürümeyen bir şeyi gereğinden fazla sürdürmek”tir. Bu “yürümeyen şey” sahip olduğumuz her şeye; ilişkilerimize, işimize, acılarımıza, çözümsüz kalmış çatışmalara, ailevi sorunlara, belli bir inanç, organizasyon ya da kurumla aramızda oluşmuş bağlara uyarlanabilir. Rahatsız veya huzursuz olduğumuz alanımızdan çıkmak da konfor alanımızdan çıkmak kadar korkutabilir.
Diğer taraftan hayatta yeterince uzun sürdürmediğimiz şeyler de vardır. Gerçekten yürüyebilecek bir ilişkiyi ya da aidiyeti sürdürmek için yeterince sabretmez, emek vermeyiz.
Psikoterapist David Richo her iki seçeneği de ele alıyor; nihayetinde ancak gitmeye hazırsak gider, kalmaya hazırsak kalırız. Ama sadece bir seçim yapmaktan daha fazla bir şey olan “hazır olmak” elimizde olmayan bir sayaca, yani zamana bağlıdır. Vaktinden önce harekete geçmememiz ve vakit geldiğinde oyalanmamamız gerekir. ZAMANLAMA HER ŞEYDİR.
Bu kitap hayattaki önemli kararlara yönelik kendi mükemmel zamanlamamızı anlayarak harekete geçmemize yardımcı olacaktır. Böylelikle kapıların hiçbir zaman yüzümüze kapanmadığı ve kilitli olmadığı bir dünyaya adım atabiliriz…