Beynimizin olumsuz olan şeylere eğilimli olduğunu, pozitif düşünceye ulaşmak için ayrıca çaba harcamamız gerektiğini biliyor muydunuz?
Sıklıkla tekrar edilen düşünce ve davranışlar beynimizde ayrı bir ileti kanalı açarak var olan düşünce ve davranışlarımızı değiştirir. Birçok insanda kaybolan mutluluğu, yaşama sevincini, heyecanı yeniden hissedebilir olmak… Beynimize olumlu düşünmeyi öğreterek derin kuyulara çekilen ruhlarımızı oradan çıkarmak bizim elimizde!
Hayatı kendi iç dünyamızda yaşanılmaz hâle getirmek yerine aktif, canlı, çözüm odaklı bir birey olmak sandığınız kadar zor değil! Beyninizi eğitmeye ve onu olumlu duygularla çevreleyen bir zırh oluşturmaya; değer verdiğiniz, hatırlamaktan keyif duyduğunuz deneyimlerinizi veya hedeflerinizi her gün yeniden anımsayarak, not alarak başlayabilirsiniz.
Dünyayı değiştirmeniz mümkün olmasa da onu algılama biçimimizi değiştirmemiz mümkün!
Böylece beynimizin ana programını da değiştirebiliriz!
Hatta sağlığımızın akışını da!
İnsanların inandığı değerleri belirleyen en önemli şey düşünce kalıplarıdır. Düşünce kalıpları, kazanılmış bilgilerden oluşur. Bir kişinin şahsiyetini oluşturan üç temel vardır: Bunlardan birincisi sorun çözme stili, ikincisi iletişim tarzı, üçüncüsü ise düşünce biçimidir. Üçü de davranışla doğrudan ilgilidir. Düşünce kalıpları adeta beyne program yazmak gibidir. Kişi bu programı ne kadar ilkeli yazarsa veya bunun farkında olursa iletişimin engellerini teşkil eden kalıplaşmış düşünce yapısına o kadar hakim olur.