Sapkınlık ve Toplumsal İlişkiler resmi

Sapkınlık ve Toplumsal İlişkiler

Yazar: Kolektif
Barkod: 9786259787046
Üreticiler: Axis Yayınları
Stok Sayısı: 14
Basım Tarihi: 2-2025
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 336 Sayfa
Boyut: 13,00 (en) x 19,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

300,00 TL
255,00 TL

Bir şeyleri “biliyoruz ama yine de yapıyoruz”. Küresel iklim değişikliğinin olduğunu biliyoruz ama yine de yokmuş gibi hareket ediyoruz. Kapitalizmin kötü olduğunu, eşitsizlikler yaratıp dünyayı fiziksel bir yok oluşa sürüklediğini biliyoruz ama yine de öyle değilmiş gibi davranıyoruz. Bizim için en iyi işin, en iyi eşin, en iyi yaşamın bu olmadığını biliyoruz ama yine de…

Yıllar önce Fransız psikanalist Octave Mannoni tarafından kaleme alınan “Çok iyi biliyorum, ama yine de” başlıklı makale ilk kez bu kitapta okurlarla buluşuyor. Üstelik Octave Mannoni’nin bu meşhur yazısı kitaba ana eksenini oluşturuyor. Slavoj Zizek sapkınlığa toplumsal ve politik bir bakış açısı getirirken, ünlü Lacancı çevirmen ve psikanalist Bruce Fink sapkınlığın klinik psikanaliz içi ne anlama geldiğini anlatıyor. Bu üçlünün açtığı alanlarda kitap, harika roman çözümlemeleriyle devam ediyor: Christa Wolf’un Kesinti’si, Don DeLillo’nun Beyaz Gürültü’sü, William Styron’un Nat Turner’ın İtirafları ve W. S. Burroughs’un Kızıl Gecenin Şehirleri kitaplarının ve Atom Egoyan’ın Exotica filminin yorumlanmasıyla çok geniş bir panoramayla karşı karşıya geliyoruz.

Kısacası, Sapkınlık ve Toplumsal İlişkiler, bizi, şu anda yaşadığımız dünyanın ne olduğuna derin bir bakış atmaya davet ediyor. Bildik okuma yöntemlerimizi sarsacak iddialarla dolu bu kitabı kendini ve dünyayı merak eden bütün okurlara ithaf ediyoruz.

 “Tabiatimize dair tek gerçek farkındalık, ondan aldığımız müstehcen, aşırı hazın (artı keyfin) farkındalığıdır. Bu nedenle özgürleşmenin ilk jesti bu aşırı hazdan kurtulmak değil, onu aktif olarak üstlenmektir.”  - Slavoj Zizek