Uluslararası ilişkiler söz konusu olduğunda akla ilk gelenler diplomatlar ve diplomasidir. Genel kanının aksine diplomasi, uluslararası ilişkilere girmenin sadece bir yönünü temsil eder. İlişkilerin diğer yönünü ise askerler tarafından yürütülen savaş belirlemektedir. Dolayısıyla, bu alanla ilgilenenler uluslararası ilişkilerin iki ayrı kolunu temsil eden savaşı ve diplomasiyi birlikte değerlendirebilmelidirler. Öte yandan savaş, sadece askerleri ve diplomatları değil, toplumun tüm katmanlarını ilgilendirmektedir.
Bu kitap, savaş olgusunu kuramsal bir çerçevede ele alarak, bu konuda, Türkiye?deki uluslararası ilişkiler yazınındaki boşluğu doldurmayı hedeflemektedir. Yazar, ''ne kadar iyi tanır ve tanıtırsak o kadar engelleyebiliriz'' önermesinden yola çıkarak, savaşı baştan övmek ya da yermek yerine var olan durumu açıklayan kuramsal saptamalar yapmaktadır.
Savaş: Uluslararası İlişkilerde Güç Kullanımı, uluslararası ilişkiler alanında faaliyet gösteren öğrencilere, araştırmacılara ve konuya ilgi duyan herkese yararlı bir kaynak niteliğindedir.