Aşil’in kalkanından, insansız hava araçlarına iyi silahlara sahip olan tarafın kazanmaya daha yakın olduğu varsayılır. Üstün savaş kabiliyetiyle birleşmiş teknoloji, çoğu zaman savaş alanındaki başarının tarifi olmuştur. Savaş ve Teknoloji bize gerçekliğin bu kadar basit olamadığını gösteriyor.
Black, teknolojinin ne bağımsız bir değişken rolünde olduğunu ne de büyük sınırlamalardan etkilenmeden işlediği üzerinde duruyor. Teknolojinin etkisi basit olmaktan uzak, izlediği yolla karmaşık ve nihai sonuçlar elde etme kapasitesine de sahip.
Bu kritik kavramları tartıştıktan sonra yazar, silah ve güç projeksiyonundaki gelişmelerin izini yelkenli savaş gemilerinden uçak gemilerine, tüfeklerden tanklara, balonlardan insansız hava araçlarına kadar sürüyor, bunların neleri değiştirdiğini anlatıyor. Sadece ateş gücüne odaklanmıyor aynı zamanda güç projeksiyonunu, lojistik teknolojileri, komuta ve kontrolü de ele alıyor. Black, tarihi bağlamlarında askeri teknolojileri ve günümüz askeri ilişkilerindeki devrimi incelerken geleceğin olası yönelimleri konusunda da öngörülerde bulunuyor.