Tarih, çok uzun yıllardır Türk Milliyetçiliğini dönüşmeye zorluyor. Çeteciliğin cazibesi ve İslamcı kolaycılık, Türk Milliyetçiliğinin milletteki sosyolojik dönüşümlere paralel olarak büyük bir dönüşüm ve atılım hamlesi yapmasını şimdiye dek engelledi. Fakat artık sosyoloji önüne çekilen setleri teker teker deviren bir sel gibi, karşısında hiçbir aparat, hiçbir yatak değiştirme mühendisliği dayanmıyor.
Elinizdeki kitapta, Seküler Milliyetçiliğin yıllardır savunucusu ve sözcüsü olmuş M. Bahadırhan Dinçaslan'ın bu yeni milliyetçilik için öngördüğü teorik temelleri okuyacaksınız. Fakat milletin hikâyesi, son tahlilde insanın hikâyesidir. Milleti ve milliyetçiliği anlamak, bütün yönleriyle insanı anlamayı gerektirir. Bu yüzden bu kitap yalnızca bir teori kitabı değil. İnsanoğlunun dürtülerini, meyillerini, genetik ve sosyal karakterini anlamak isteyenler için eşsiz bir bilgi deposu. Değinilen her konsept, paylaşılan her tespit, her biri başlı başına zevkli ve sonu gelmez yeni okumaları tetikliyor.
M. Bahadırhan Dinçaslan, 21. asrın milliyetçi aydını olma iddiasını bu kitapla kemale erdiriyor. Milliyetçilikte milli faydacı, hürriyetçi ve şahsiyetçi milliyetçilik düşüncelerinin esaslarını Teori cildinde anlatan Bahadırhan Dinçaslan, bu defa "Nasıl?" sorusunun cevaplarını arıyor: Serbest piyasa iyidir, fakat nasıl işlemeli? Sekülarizm iyidir, fakat nasıl tesis edilmeli? Milliyetçilik iyidir, fakat nasıl örgütlenmeli?
Seküler Milliyetçilik - 21. Yüzyılda Türk Milliyetçiliğinin Pratiği, okura geniş bir külliyattan beslenen bir zihin jimnastiği vaat ediyor. İki ciltte ortaya koyduğu fikirleriyle Dinçaslan, milliyetçiliğin yeni neslinin en ciddi entelektüellerinden biri olduğunu ispatlıyor.
-Prof. Dr. İskender Öksüz