"... Bana göre bu şiirlerle sadece Nevzat Çelik şiiri değil, günümüz Türk şiiri ileriye doğru bir hamle yapmıştı. (...) Bir incelikler, imgeler sağanağı. Olgunlaşmış, pişmiş, kendi seslerini iyice bulmuş seçkin bir şairin ürünleri. (...) Nevzat Çelik sabırlı arayışları, toplumcu ahlakı, şiire sevgisi ve saygısıyla bugün artık yetenekli genç bir şair değil, günümüz Türk şiirinin gerçekten önemli genç bir ustasıdır."
Ataol Behramoğlu (Cumhuriyet Kitap, 1998, Sayı 459)
‘‘Kurbağalar gökyüzünü kuyunun ağzı kadar sanır.'
Çin Atasözü
Sevgili Yoldaş Kurbağalar, manifesto gibi bir şiirle başlar: ‘‘İtirazın İki Şartı.' Az olanın yanında olmayı önerir şiirde. Çok olmanın baskıcı karakteri az olanın yanında olmakla kırılır çünkü! Şafak Türküsü'nden sonra belki de en beğenilen, en bilinen şiirlerden biri olur "İtirazın İki Şartı."
Her türlü egemenlik, eşitsizlik, mülkiyet ve tahakküm ilişkisinin meşruiyetini reddeden, verili sisteme karşı yapılacak eleştirinin öncelikle kendi akıl yürütmelerinden, bedenlerinden ve alışkanlıklarından geçirildiğinde sahici olabileceğini söyleyen Nevzat Çelik, herkesi kuyunun dibinden çıkmaya çağırır. Gökyüzü sanıldığından çok daha büyük ve geniştir.
Şafak Türküsü'nden sonra kült olmaya aday ikinci kitaptır Sevgili Yoldaş Kurbağalar.