İnsan hep daha ‘iyi’ olmak isteyen bir varlıktır. Bu ‘iyilik’ haline ulaşmak için çaba sarf eder. Onu iyi hissettireceğine inandığı şeylerin peşinden koşar. Bu aynı zamanda karmakarışık dünyada bir ‘anlam’ ve ‘şifa’ arayışıdır. Ne var ki içinde yaşadığımız dünya, belirsizlikle dolu, her gün risklerin biraz daha arttığı, insan olarak sığınma ve korunma hislerimizin güçlendiği bir dünyadır.
Bugün geldiğimiz noktada geleneksel kalıplar içindeki dinler ve dini öğretiler, Tanrı inancı ve pratikleri günümüz insanının anlam arayışını, kendi hayatını kontrol etme isteğini, karşılaştığı risklere karşı korunma kalkanı ve sığınak bulma ihtiyacını tam olarak karşılamıyor. Bu nedenle insanların bir kısmı yeni ve farklı oluşumlara ilgi duyuyor. Geleneksel yapıların veremediği ‘şifa’yı gittikçe popülerleşen kaynaklarda arıyor.
Bu kitap binlerce kişinin takip ettiği ve ders aldığı, seanslarına katıldığı astrologların paylaşımlarındaki söylem ve mesajların arka planını, felsefesini ve bakış açısını ortaya koymakta; söz konusu paylaşımların toplumsal etkilerini işaret etmektedir. Dini bir gelenek olmamasına rağmen, modern insanın ‘şifa’ arayışında yöneldiği astrolojinin bilhassa ritüel, tesbihat, tılsım, maji (büyü) gibi unsurlar bağlamında din ile kesişme noktalarını çözümlemektedir.