Sistematik Düşünme

Sistematik Düşünme

Barkod: 9786052096925
Üreticiler: Doğu Kitabevi
Stok Sayısı: 1
Basım Tarihi: 1-2020
Baskı Sayısı: 2. Basım
Sayfa Sayısı: 296 Sayfa
Ağırlık: 296,00 Gram
Boyut: 13,50 (en) x 19,50 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

270,00 TL
243,00 TL

“İnsan; soyut düşünme ve düşünce demektir.”
“Beşeri sistematik düşünmeyi yapamayan, insanlaşamaz.”

Ülkemizde öğretilmeyen tek konu; düşünmenin ne olduğu ve nasıl yapıldığıdır. Bunun negatif sonuçlarını, gündelik hayatta veekonomik, akademik, siyasal gibiher alanda yaşıyoruz.Bu düşünmenin önemini anlamak için şu soru yeterlidir: “Neden biz, insanca düzenli ve huzurlu bir hayat yaşayamıyoruz, hiçbir felsefi fikir ve bilimsel bilgi icat edemiyoruz?”

Bütün davranışların motoru, düşünmedir. İnsan hümünal düşünmeyi, jeneratör gibi devreye sokmadıkça, animal düşünmenin yönetiminde davranır. “Önce düşün sonra taşın.”

Beyne beşeri düşünme formatı çekilmeyince düşünme ve davranış bozuklukları doğar. Düşünme bozukluğu lojik bozukluğu doğurur. İnsanlar kendilerinde psikolojik sorun olduğunu sanırlar. Halbuki bu, psikolojik değil, lojik bir sorundur.

Paranın düşünme ürünü icatlarla kazanıldığı bir çağda şu soru basit ama cevabı Türkiye’nin bugünkü kafasıyla imkansızdır: “Türkiye, bu çağda nereden ve nasıl para kazanacak?”

Türkiye’de 150.000 akademisyen olmasına rağmen, bir tane felsefi fikir ve bilimsel bilgi icadı neden yoktur? Çünkü düşünme bilinmiyor ve yapılmıyor.

Bu eserimiz, herkesimin anlayabileceği düzeyde ve dilde yazılmıştır. Bu eserimizi okumakla; farkına varmadan kendiliğinden sistematik soyut düşünmeyi öğrenilmiş, zihin onunla oluşmuş ve onu yapabilir hale gelmiş olunur. O nedenle eserimizi baştan sona kadar sırasıyla,birbirine bağlantılı okumak gerekir.Bu düşünmeyi yapabilir hale gelen kişi, önceki kişi olmaktan çıkar. “Artık sen, önceki sen değilsin.”Artık her şeyi anlama ve anlam yükleme yetisi kazanılacak, hayattan zevk ve haz alır hale gelinecektir.

“Zevk ve haz; olgu, obje ve olayı anlamak ve ona anlam yükleyerek zihinle alınır.”
“Düşünmeyen insan, düşünenlerin biyolojik-animal robotudur.”
“Sen, beynine düşünme ivmesini bir ver, gerisini o yapar.”
“Bu eserimizle, insanı tanıyacağız.”
“Din; cahilliğin ve düşünmemenin adı mıdır?”
“Çağımızda düşünmek şarttır, çünkü insanlıkanlamsızlığı kaybetti.”
“Teknolojinin gelişmesiyle orantılı olarak insanlaşmak gerekir.”
“Avam tabakası, hem ülkenin kafa katmanı kendi düzeyinde olsun,
hem de ileri düzeydeki kafa ürünlerine sahip olsun ister.”
“Uyuyan milletler ya ölür, yada köle olarak uyanır!” M. K. Atatürk

Türkiye’de, ilkini Atatürk’ün yaptığı zihinsel devrimin ikincisi bugün yapılmak zorundadır. Türkiye, beşeri sistematik düşünme yapmayı bilmiyor. Asıl “beka” sorunu budur. Unutmayalım ki, “kiralık kapitalle kapitalizm, kiralık felsefeyle bağımsızlık olmaz.”

Çağımızda her bilimin felsefesi vardır. Türkiye’nin, çağımızdaki düşünme düzeyi ile arasındaki mesafeyi kısaltabilmesi için “Felsefe Üniversitesi” kurması şarttır.