Türkçenin yabancı dil olarak öğrenimi/öğretimi yurt içi ve dışında her geçen gün önem kazanmakta ve buna paralel olarak yaygınlaşmaktadır. Türkçe öğrenmek isteyen hedef kitlelere etkili eğitim verebilmek için alan uzmanı öğreticilere ve alanda hazırlanmış nitelikli eserlere duyulan ihtiyaç da artarak devam etmektedir. Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi lisans/ lisansüstü derslerinde de güncel müfredata uygun hazırlanmış kaynak eserlere büyük ihtiyaç duyulmaktadır. İncelemekte olduğunuz eser, bu ihtiyaca cevap verebilmek üzere alan uzmanı akademisyenler tarafından titizlikle hazırlanmıştır. Eser, alanla ilgili güncel müfredat ve tartışmaların işlendiği on altı bölümden oluşmaktadır.
Eserde ,"Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminin Tarihçesi; Kuramsal Çerçeve; Temel Kavramlar ve Kurumlar; Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretim Programları; Yabancı Dil Öğretimi Yöntemleri; Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni; Türkçenin Ana Dili Olarak Öğretilmesiyle Yabancı Dil Olarak Öğretilmesi Arasındaki Farklar; Eğitim Ortamları; Yabancılara Türkçe Öğretiminde Etkinlik Geliştirme; Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretilmesinde Kullanılan Çeşitli Ders Kitapları; Kültürlerarasılık; Ölçme ve Değerlendirme; Yabancı Dil Olarak Türkçe Sözcük Öğretimi; Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Karşılaşılan Başlıca Sorunlar ve Hindistan’da Türkçe Öğrenen Öğrencilerin Yaşadığı Sorunlar” konuları işlenmiştir.
Eserin lisans ve lisansüstü düzeyde Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi ile ilgili dersleri veren akademisyenlere, akademisyen/öğretmen adaylarına, öğretmenlere ve Türkçe öğrenmeye/öğretmeye gönül vermiş herkese yararlı olması temennisiyle…