Türk Anayasa Hukukuna Giriş başlıklı bu kitap, aynı Yayınevinden çıkan büyük boy 512 sayfalık Türk Anayasa Hukuku Dersleri (Bursa, Ekin, 23. Baskı, 2019) başlıklı kitabımızın özetlenmiş baskısıdır.
Türk Anayasa Hukukuna Giriş başlıklı bu kitap, bu kitabın başında bulunan “sunuş” yazısında açıklanan “öğrenci dostu kitap” anlayışıyla hazırlanmıştır. Bu anlayış çerçevesinde, bu kitabın, hacim olarak ince, içerik olarak da kolay anlaşılır olması için özen gösterilmiştir. Dolayısıyla bu kitapta konuların ayrıntılarına girilmemiştir. Bununla birlikte kitap, Türk anayasa hukukunun bütün konularını kapsamaktadır. Ayrıntıları merak edenler, bu kitabın özetlenmiş Türk Anayasa Hukuku Dersleri başlıklı kitabımıza ve keza bu kitaptaki açıklamalarla da tatmin olmayanlar, Türk Anayasa Hukuku isimli kitabımıza bakabilirler.
Diğer kitaplarımızda olduğu gibi bu kitabımızda da “kutu”, “tablo”, “şema”, “resim” ve bölüm sonlarındaki “test soruları” gibi yenilikler, bu kitapta da devam ettirilmiştir.
Bu kitaptaki teorik bilgilerin sindirilmesi için Türk Anayasa Hukuku Pratik Çalışmaları isimli kitabımızda yer alan test ve klasik sınav sorularının cevaplandırılması, örnek olayların incelenmesi, problemlerin çözülmesi ve tartışmaların yapılması yararlı olabilir.
Bu kitapta “Türk anayasa hukuku” konuları işlenmektedir. “Anayasa hukukunun genel esasları” konuları için Anayasa Hukukunun Genel Esasları (Bursa, Ekin, 11. Baskı, 2019, 512 s.) veya Anayasa Hukukunun Genel Esaslarına Giriş (Bursa, Ekin, 21. Baskı, 2019, 368 s.) isimli kitaplarımıza bakılabilir.
Bu kitabın 13’üncü ve sonraki baskıları baskısı, 9 Temmuz 2018 tarihinde bütün hükümleriyle yürürlüğe giren 6771 sayılı Anayasa Değişikliği Kanununa göre güncellenmiştir. Kitabın devletin temel organlarına ilişkin olan bölümlerinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Özellikle “Cumhurbaşkanı”, “Yürütme Organının Düzenleyici İşlemleri” ve “Olağanüstü Hâl Yönetim Usûlü” başlıklı bölümleri baştan sona yeniden yazılmıştır. K.G.