Dünyanın en tanınmış Zen ustalarından ruhani lider, şair, aktivist Thich Nhat Hanh Yaşama Sanatı’nda bütünlüklü yaklaşımı ve berrak üslubuyla hayata dair en temel meseleler üzerinde durarak, mutluluğu ve özgürlüğü yaşamaya yönelik içgörüler ve pratikler sunuyor.
Buddhizm’in evrensel öğretilerini esas alan Thich Nhat Hanh farkındalıklı yaşama, derinlemesine bakma,yoğunlaşma ve mevcudiyet pratikleriyle acılarımızı ve alışkanlıklarımızı dönüştürecek, gerçeklerle başa çıkmamızı sağlayacak, hayatlarımızda huzuru, neşeyi, sevgiyi çoğaltacak bir yaşama sanatı öneriyor. Thich Nhat Hanh deneyime dayalı içgörünün gücüyle felsefi, bilimsel ve manevi perspektifleri
kaynaştırarak, tüm varlıkların birbiriyle bağlarını ve müşterek varoluşunu yansıtan “varlıklar-arasılık” vizyonu temelinde kendimizle, başkalarıyla, dünyayla barış ve esenlik içinde yaşamanın yollarını gösteriyor.
“Bizler bağımsız olarak varolmayız, varlığımız varlıklar-arasıdır. Yıldızlar, bulutlar, çiçekler, ağaçlar, siz ya da ben fark etmeksizin kâinatta tezahür eden her şeyin varlığı birbirine bağlıdır. Yirminci yüzyılın alamet farikası bireycilik ve tüketimse, yirmi birinci yüzyılın alameti farikası da her şeyin müşterek varlığına dair içgörüler, yeni dayanışma ve birliktelik biçimlerini keşfetme çabaları olabilir.”