Yeni Zemin Dergisinde İslamcı Kadın Kimliği Tartışmaları resmi

Yeni Zemin Dergisinde İslamcı Kadın Kimliği Tartışmaları

Yazar: Bilsen Uygur
Barkod: 9786059835398
Üreticiler: Tezkire
Stok Sayısı: 2
Basım Tarihi: 5-2023
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 144 Sayfa
Ağırlık: 120,00 Gram
Boyut: 13,00 (en) x 19,00 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2.Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

130,00 TL
104,00 TL

Yeni Zemin dergisi, 1990’lı yılların sorunlu zamanlarında ortaya çıkmış hitap ettiği İslamcı camia başta olmak üzere yaşanan sorunlara yeni bir perspektif kazandırmak amacıyla siyasal, sosyal, kültürel, ekonomik pek çok alanda Türkiye’nin gelişimi için çaba sarf eden bir yayıncılık serüveni yaşamıştır. Derginin konu aldığı kapak dosyalarını incelediğimizde yaklaşık 30 yıl öncesinden Türkiye’nin köklü sorunları üzerinde durulduğunu ve bunlara çözümler önerildiğini görmekteyiz. Dergiye katkıda bulunan yazar, düşünür, akademisyen ve aktivistlerin; günümüzde dahi tartışılan bu konular üzerinde söz sahibi olan, konularında uzman kişiler olduğunu söyleyebiliriz. Bu kitabı okuduğunuzda günümüzde oluşturulmuş politikaların bu fikirlerin ürünü olarak karşımıza çıktığına şahit olabileceğiniz pek çok söyleme şahitlik edeceksiniz.
Toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel tüm alanlarda değişimin görünür yüzü olarak kılık kıyafetiyle kadının kullanılması kapak dosyası olan sayının genel eleştirisi olmuştur. Batı yanlısı politikalar, laiklik veya Kemalizm adına atılan tüm adımlar, kullanılan tüm argümanlara şiddetle karşı çıkılmıştır. Çıkarılan “Kadın Kimliği Tartışmaları” sayısı ile hitap ettiği İslamcı camia tarafından da eleştiri alan dergi kadrosu duruşunu değiştirmemiştir.
Kadının erkekle tanımlanması sadece İslam’da değil, geleneksel yapımızda vardır. Kadınlarımızın sorunu İslam’dan öte İslamcı geleneklerledir. İslamcılığı ya da İslamcı geleneği dönüştürmede en önemli aktörler kadınlar olmuştur. İslamcı hareketin içinde öne çıkan İslamcı kadınlar, siyasetten entelektüel dünyaya her alanda damgalarını vurmuş, İslam’ın geleneksel erkeksi formunun tartışılmasını sağlamışlardır.