İstiklal Harbimizde Enver Paşa ve İttihat ve Terakki Erkanı

İstiklal Harbimizde Enver Paşa ve İttihat ve Terakki Erkanı

Barkod: 9786057635105
Üreticiler: Kronik Kitap
Stok Sayısı: 2
Basım Tarihi: 4-2019
Baskı Sayısı: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 416 Sayfa
Ağırlık: 416,00 Gram
Boyut: 13,50 (en) x 21,00 (boy)
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 2. Hamur
Basım Yeri: İstanbul - Türkiye
Basım Dili: Türkçe

195,00 TL
146,25 TL

İstiklal Harbi, İttihat ve Terakki Erkanı ve Enver Paşa'nın Faaliyetleri...

“İstiklâl Harbi’nde Enver Paşa etrafında dahi hayli entrikalar çevrildi. Vesikalar ile görülecektir ki bütün bu işlerde haricî eller, millî harekâtımızı muvaffakiyetsizliğe sürüklemek için müthiş [oyunlar] oynamışlardır.”

- Kâzım Karabekir

Türk tarihinin en dirayetli ve ferasetli askerlerinden biri olan Kâzım Karabekir, yalnız cephe hattındaki mücadelesiyle değil yazdığı eserlerle de ses getirmiş isimlerden biridir.

“Hayatım” adlı eserinde çocukluk ve ilk gençlik yıllarında tanık olduğu olayları anlatan Karabekir, “İttihat ve Terakki Cemiyeti” adlı eserinde de Osmanlı İmparatorluğunun son dönemine damga vuran İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin kuruluş ve yükseliş sürecinde yaşananları gözler önüne sermiştir. “İstiklal Harbimizde Enver Paşa ve İttihat ve Terakki Erkânı” adıyla yayınladığımız bu üçüncü eserinde ise Karabekir, İttihat ve Terakki’nin lider kadrosu ile Enver Paşa’nın Millî Mücadele dönemindeki söylem ve eylemlerini ele almaktadır.

Mütareke sonrasındaki vaziyetin izahıyla başlayan kitap, İttihatçı liderlerin ülke dışına çıktıktan sonraki faaliyetleri ve bu faaliyetler karşısında Ankara Hükûmeti’nin tavrı üzerinde duruyor. Kitapta Enver Paşa’yı merkez alan bir anlatım üslubu benimseyen Karabekir, bununla beraber, aynı dönemde yurt içinde yaşananları da kilit isimler üzerinden okuyuculara aktarıyor. Kitap, Karabekir’in Anadolu’ya geçme imkânı bulamayan Enver Paşa’nın ölümüne kadar yaşadıkları hakkındaki tespitleriyle son buluyor.

İstiklâl Harbimizde Enver Paşa ve İttihat ve Terakki Erkânı, olayları adım adım izleyen ve yüksek analiz becerisiyle yorumlayan Kâzım Karabekir Paşa’nın elinden çıkmış değerli bir kaynak…